ΝΔ: Πάσχα με νέα κυβέρνηση

01:02 12/1/2012 - Πηγή: 24wro

Εκλογές στις 8 Απριλίου το αργότερο προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός...

της ΝΔ όπως μεταφέρθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά σε στενούς του συνεργάτες αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.
Πέραν αυτής της ημερομηνίας όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το εάν η ΝΔ θα συνεχίσει να μετέχει με υπουργούς της στην κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους που σχετίζονται με το PSI έπειτα και από την αναλυτική συζήτηση που είχε με τον κ. Παπαδήμο, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου η συμφωνία για την ανταλλαγή τωνομολόγων θα έχει πάρει σάρκα και οστά και το μόνο που θα μένει να διευκρινιστεί είναι οι τεχνικοί όροι της υλοποίησής της, κάτι που όμως θεωρείται κομβικής σημασίας θέμα για την ολοκλήρωση του «κουρέματος».

Ο κ. Σαμαράς επιμένει στην ανάγκη να κλείσει εδώ και τώρα το PSI, θεωρώντας πως σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έχει καμία σημασία να συζητά η Ελλάδα για νέα δανειακή σύμβαση και πρόγραμμα πολιτικών που θα την ακολουθεί, αφού σε αυτήν ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φλερτάρει ανοιχτά με τη χρεοκοπία.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά αντιμετωπίζουν αρνητικά τις όποιες απαιτήσεις – προειδοποιήσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος ζητά να καθίσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση στο ίδιο τραπέζι πριν από τις επαφές με την τρόικα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αποσύρει τους υπουργούς του.

«Η κυβέρνηση αυτή μπορεί να ολοκληρώσει την αποστολή της και χωρίς τον κ. Καρατζαφέρη. Αν θέλει να αποχωρήσει στην κρισιμότερη φάση της διαπραγμάτευσης για το PSI, ας το κάνει» έλεγε στο real.gr ηγετικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαπιστώνοντας παράλληλα ότι ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής και πολιτικής στόχευσης κάτι που όπως εκτιμούν στη Λ. Συγγρού, αποτυπώνεται και στις μετρήσεις.

«Ανασχηματισμό δεν ζητά ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.; Ας αποχωρήσει από την κυβέρνηση για να τον κάνει ο κ. Παπαδήμος» ήταν η απάντηση που έδωσε στο real.gr «γαλάζιος» βουλευτής κληθείς να σχολιάσει την προχθεσινή συνάντηση των δυο ανδρών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Keywords
Τυχαία Θέματα