ΝΔ: Μπουρλότο με εξεταστική και Παπαϊωάννου

09:54 3/2/2012 - Πηγή: 24wro
Ραντεβού για την προεκλογική περίοδο δίνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις...
διαφορές τους για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Μείζον θέμα εγείρει η ΝΔ και για τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

«Μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό βάζει η δικογραφία για τη διόγκωση του ελλείμματος
του 2009 και το ρόλο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής αφού η ΝΔ βάζει και επισήμως στο «κάδρο» τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου υπενθυμίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευτεί για εξεταστική επιτροπή προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο και κατ’ επέκταση στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο.

Το κλίμα χθες το βράδυ στη βουλή ήταν βαρύ: Η αποστολή της σχετικής δικογραφίας στη βουλή από τον εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσε ένα κλίμα αμηχανίας στους κόλπους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ενημερώθηκαν αμέσως για τη δήλωση Μιχελάκη ότι η εξεταστική θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αλλά και ο Φίλιππος Σαχινίδης συνομιλούσαν συνεχώς με στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και δημοσιογράφους στους διαδρόμους της Βουλής πριν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για τη θέση της ΝΔ, ανέβει στο βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας και υποστηρίξει τη θέση για εξεταστική εδώ και τώρα αφού άπαντες στο εσωτερικό της «πράσινης» κοινοβουλευτικής ομάδας αναγνώριζαν ότι το κόμμα δεν μπορεί στην κατάσταση που βρίσκεται να προχωρήσει σε μία προεκλογική περίοδο υπό τη δαμόκλειο σπάθη μίας εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009.

Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να «δεσμεύσει» τους βουλευτές του λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα συστήσει εξεταστική επιτροπή χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει την περίοδο την οποία θα εξετάσει αφού η ΝΔ επιμένει ότι στις όποιες ενδεχόμενες ευθύνες θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η περίοδος που υπουργός Οικονομικών ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη Λ. Συγγρού που βλέπουν ότι ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να συστήσει τώρα την εξεταστική όπου το ΠΑΣΟΚ έχει την πλειοψηφία στη βουλή, ανεξαρτήτως του χρόνου των εκλογών, εκτιμούν ότι η διερεύνηση της υπόθεσης πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους αλλά αφού πρώτα προηγηθούν εκλογές και προκύψει η βουλή που θα ανταποκρίνεται στο λαϊκό αίσθημα, όπως είπε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας.

Νωρίτερα ο κ. Μιχελάκης είχε υπενθυμίσει τη δέσμευση του κ. Σαμαρά για εξεταστική προκειμένου να ερευνηθεί το πως έφτασε η Ελλάδα στο μνημόνιο. «Γαλάζιοι» βουλευτές αν και αναγνωρίζουν ότι με αυτήν την κίνηση θα υπάρξει ακαριαία συσπείρωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ίσως και υπό τη νέα ηγεσία, θεωρούν ότι μετά τη δήλωση του κ. Σαμαρά η ΝΔ είναι πολύ δύσκολο να κάνει πίσω από αυτήν τη θέση παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι αρκετοί κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ – Ανδρέας Λοβέρδος – έχουν διαφωνήσει με τη λογική των εξεταστικών επιτροπών.

Στο διαβιβαστικό του ο κ. Πεπόνης σ
Keywords
Τυχαία Θέματα