ΝΔ: Αυτός είναι ο Βενιζέλος

09:37 9/4/2012 - Πηγή: 24wro
Τον ταυτίζει με τον Γ. Παπανδρέου. Τώρα ο Αντ. Σαμαράς κάνει ένα βήμα παραπάνω και βάζει...
στο προεκλογικό παιχνίδι και τη... διαπλοκή κοιτώντας προς τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Με πόλωση μέχρι την τελευταία ημέρα πριν από την Κυριακή των εκλογών σκοπεύει ο Αντώνης Σαμαράς
να παίξει τα ρέστα του για την αύξηση της συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ που όπως πιστεύουν στη Λ. Συγγρού θα φέρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία παρά τα όσα καταγράφονται σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις.

Η ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στο Αιγάλεω είχε τρία χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

• Η θεωρία της «χαμένης ψήφου» την οποία είχε αποκαλύψει το real.gr: όποιος ψηφίσει Καμμένο, Καρατζαφέρη ή Ντόρα δίνει «σωσίβιο» στο ΠΑΣΟΚ.

• Η κατηγορηματική απόρριψη της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ. Στο στενό πυρήνα του επιτελείου του κ. Σαμαρά θεωρούν ότι το «όχι» μέχρι τέλους ακόμη και μετά την Κυριακή των εκλογών χωρίς αυτοδυναμία θα ισορροπήσει τις απώλειες από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου και το «ναι» στη νέα δανειακή σύμβαση.

• Η αναφορά στη διαπλοκή. Μία επιλογή του Προέδρου της ΝΔ που ερμηνεύθηκε από πολλούς «γαλάζιους» ως μία κίνηση υψηλού ρίσκου αφού ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ που θέλει να «διασωθεί» αλλά και στη διαπλοκή που θέλει μία αδύναμη κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

Το «σκληρό ροκ» μέχρι τις εκλογές προς τον κ. Βενιζέλο αποτυπώνεται και στις απόλυτα επιθετικές ανακοινώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη ο οποίος ταυτίζει το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όχι μόνον με τον Γ. Παπανδρέου αλλά και με συγκεκριμένες επιλογές του:

Σύνταξη του πρώτου μνημονίου, δημοψήφισμα, χαράτσι της ΔΕΗ, φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Στο στρατόπεδο της ΝΔ θεωρούν μάλιστα πως στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπήρξε με τον κ. Παπανδρέου για τη διαδοχή ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξασφάλισε τη «σιωπή» του πρώην Πρωθυπουργού καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου προκειμένου να μην υπάρξουν συνειρμοί με τα δυο χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτός είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος» λένε στη Λ. Συγγρού και διαβάζουν με μεγάλη καχυποψία όλες τις τελευταίες μετρήσεις χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη αποφασίσει το εάν θα υπάρξει έστω και η παραμικρή αιχμή, σε κεντρικό επίπεδο, για την αξιοπιστία τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα