Να οι εμπρηστές της Χίου!

12:42 24/8/2012 - Πηγή: 24wro
Απίστευτα πράγματα γράφονται και λέγονται στην Ελλάδα, με σκοπό να κρύψουν κάτω από το χαλί, ένα τεράστιο παιχνίδι!
Μέχρι το 2007 στην Ελλάδα δεν υπήρχαν εμπρηστές! από τότε μέχρι σήμερα εμπρηστές βαφτίστηκαν , ξωμάχοι, τσοπάνοι και γριούλες που καίνε χόρτα!
Γιώργος Αδαλής
Από την μέρα που ξέσπασε η φωτιά στη Χίο, έχει ξεσπάσει και μια μάχη στο πεδίο της ενημέρωσης, σχετικά με το ποιος βάζει τις φωτιές!!!
Προσωπικά, αυτό το ονομάζω … «Πρόοδο»!!!
Διότι
μέχρι και πριν ξεσπάσει η κρίση, στην Ελλάδα δεν υπήρχαν … εμπρηστές! Οι φωτιές έμπαιναν … μόνες τους!!!
Τι κι αν κάηκε ένα ολάκερο νησί η Σάμος;
Τι κι αν όμορφοι Εθνικοί δρυμοί είχαν παραδοθείς τις φλόγες;
Στην Ελλάδα, απαγορευόταν να μιλήσεις για εμπρηστές, διότι ουδέποτε υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν το αντίθετο! Αλλωστε, ποιος έχει δει ποτέ κανέναν … εμπρηστή;;;
Και η ζωή συνεχιζόταν!!!
Μέχρι που το 2007, κάηκαν ζωντανοί 64 άνθρωποι, σε ένα ατελείωτο πεδίο πυρκαγιών, που κείτονταν από το νομό Καβάλας ίσαμε την Πελοπόννησο! Από το Ιόνιο ίσαμε το Αιγαίο! Μόνο η Θράκη την είχε γλιτώσει τότε, με ελαφρά τραύματα!
Με 20.000 εστίες πυρκαγιάς , ήταν δύσκολο να πείσεις ακόμη και τον πλέον ανυποψίαστο Ελληνα! Ακόμη και η μεγαλύτερη σε … «αφασία» προσωπικότητα, δεν μπορούσε να πεισθεί ότι όλο αυτό αποτελεί έργο θεού!
Μέχρι τότε, η Πυροσβεστική η ΕΛΑΣ και ο Στρατός, μας ενημέρωναν, για την … αέναη δράση της πυρακτωμένης κουκουνάρας, όταν φυσούν μποφόρ! Αυτή ήταν η «επίσημη» αιτία της εξάπλωσης της πυρκαγιάς και το «επίσημο» κράτος δεν σήκωνε αστεία επ’ αυτού!
Όταν όμως βρισκόταν ένας δημοσιογράφος και τους ρωτούσε, «μα καλά ρε παιδιά, τι κουκουνάρες μας λέτε»; Εδώ κάηκε ελαιόδασος!!! Τότε άπαντες οι υπεύθυνοι αλληλο-κοιτιόντουσαν γιατί αυτό δεν το είχαν … σκεφτεί!!!
Δεν θα ξεχάσω, ρεπορτάζ καναλιού που μετέδιδε την «άποψη» ενός υπεύθυνου πολιτικού ανδρός, για μια φωτιά σε περιοχή των Ιωαννίνων! Ο πολιτικός έσκιζε τα ιμάτιά του ότι φταίνε τα κουκουνάρια και η ρετσίνη για την γρήγορη μετάδοση της φωτιάς, και τα πλάνα από την περιοχή έδειχναν να καίγονται … ιτιές !!!!
Ειδικά με τις φωτιές που έφτασαν στα όρια του δήμου … Αθηναίων το 2007, και παραλίγο να καούν πολυκατοικίες, όπου ως γνωστών δεν υπάρχουν πεύκα … και κουκουνάρια, τότε επιστρατεύτηκε ένα άλλο υπέρλαμπρο επικοινωνιακό σχέδιο!
Το κράτος για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του στην πυρόσβεση, και προφανώς διότι οι νεκροί είχαν ξεπεράσει ήδη τους 60, εγκατέλειψαν το «plan A» και μπήκαν στο «plan B»! Ετσι, από εκεί που δεν υπήρχαν ποτέ μα ποτέ των ποτών εμπρηστές, άξαφνα το κράτος τους ανακάλυψε στην Πελοπόννησο!
Βλέπετε μετά από 8.000 εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή «κάτω από το Αυλάκι» μόνο, που να τολμήσεις να πεις ότι η φωτιές μπήκαν από μόνες τους και ότι για τις χιλιάδες εστίες φταίει η … «αέναη δράση της πυρακτωμένης κουκουνάρας»! Ετσι, ανακάλυψαν τους «οικοπεδοφάγους» που θα εκμεταλλευτούν την Ιόνια Οδό!!!
Αυτοί λοιπόν που κατακαίγουν την Ελλάδα, είναι οι οικοπεδοφάφ
Keywords
Τυχαία Θέματα