Να χρεοκοπήσει και να εξέλθει από το ευρώ η Ελλάδα, λέει Σλοβάκος αρχηγός κόμματος

11:32 15/9/2011 - Πηγή: 24wro
Η Ελλάδα θα πρέπει να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει το ευρώ καθώς τα νέα δάνεια δεν θα ...τη βγάλουν από την κρίση της, δήλωσε ένας βουλευτής της Σλοβακίας του οποίου η ψήφος στη Βουλή μπορεί να είναι καθοριστική για το κατά πόσον η χώρα του θα υποστηρίξει το πακέτο διάσωσης της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.

Ρίτσαρντ Σούλικ Το Κόμμα της Ελευθερίας και Αλληλεγγύης, που είναι μέλος της κυβέρνησης συνασπισμού της Σλοβακίας, θα καταψηφίσει στη Βουλή το ευρωπαϊκό σύστημα διάσωσης, δήλωσε ο ιδρυτής και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Richard Sulik σε συνέντευξή του.
Το κόμμα του, γνωστό ως SAS, θέλει τα κράτη μέλη να «τηρούν τους ισχύοντες κανόνες" που στηρίζουν το ευρώ και "να αρχίσουν την εξοικονόμηση χρημάτων."
"Το πρώτο βήμα είναι η Ελλάδα να χρεοκοπήσει", είπε στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο της Σλοβακίας στην Μπρατισλάβα. "Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ότι η Ελλάδα όχι τώρα, όχι στο μέλλον, όχι σε 50 χρόνια, να αποπληρώσει τα δάνεια. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη. "
Η αποτυχία επικύρωσης της συμφωνίας από τη Σλοβακία θα αναγκάσει τις χώρες-μέλη να καταλήξουμε σε ένα διαφορετικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της κρίσης, τονίζει. "Εμείς θα καταψηφίσουμε την κακή λύση", δήλωσε ο Sulik. "Λυπάμαι αν αυτό προκαλεί ορισμένα προβλήματα για την Ευρώπη . "
Επίσης, ο Sulik, δήλωσε ότι η Ιταλία θα πρέπει να πουλήσει τα αποθέματα χρυσού της, αντί να συμμετέχει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα διάσωσης.
Η Σλοβακία, η δεύτερη φτωχότερη μέλος του ευρώ-περιοχής, ήταν η μόνη χώρα στην ΕΕ17 που δεν συμμετείχε στο πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα το περασμένο έτος. Παρόλα αυτά, η Σλοβακία δεν μπλοκάρει τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ένα προσωρινό ταμείο διάσωσης που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας να παρακάμψουν τη χρηματοδότηση της αγοράς.
"Θα έχουμε προβλήματα, αλλά θα είναι μικρότερα" από ό, τι σε μια κατάσταση όπου θα συνεχίζονται οι διασώσεις, επισήμανε ο Sulik. Το πακέτο "δεν θα λύσει το πρόβλημα. Μόνο χρόνος αγοράζεται έτσι. "
Keywords
Τυχαία Θέματα