Μυστικός πόλεμος…κατά του Ιράν

02:51 8/12/2011 - Πηγή: 24wro

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (ΙΑΕΑ), τέθηκε σε κατάστασης αυξημένης επιφυλακής...

Η Τεχεράνη φοβάται ότι η χώρα μπορεί να γίνει στόχος της επίθεσης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η οποία θα προσπαθήσει να καταστρέψει τα στοιχεία-κλειδιά της πυρηνικής υποδομής του Ιράν.
Όλα αυτά συντελούνται στο φόντο της σκλήρυνσης των οικονομικών κυρώσεων κατά του Ιράν από τις δυτικές χώρες – μέχρι την απαγόρευση της εισαγωγής του ιρανικού πετρελαίου.
Ο Γενικός
διοικητής των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, στρατηγός Μοχάμεντ Αλ Τζααφάρι διέταξε να διασκορπιστούν οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι σε όλη τη χώρα για να προστατευθούν με αυτό τον τρόπο από τα εχθρικά χτυπήματα. Εκτός απ’ αυτό, στις Πολεμικές Αεροπορικές Δυνάμεις του Ιράν έχουν συγκροτηθεί μερικές ομάδες ταχείας αντίδρασης. Οι ομάδες αυτές διεξάγουν τώρα γυμνάσια στο πλαίσιο των οποίων εξασκούνται στις επιχειρήσεις ταχείας αντίδρασης στα χτυπήματα της αεροπορίας του υποτιθέμενου αντιπάλου.
Τις τελευταίες εβδομάδες στο Ιράν σημειώθηκε ολόκληρη σειρά εκρήξεων μεγάλης ισχύος. Στις 12 Νοεμβρίου, στο μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο στην περιοχή της Τεχεράνης από μία τέτοια έκρηξη σκοτώθηκε ο υποστράτηγος Χασάν Τεχράνι Μογκχάνταμ, τον οποίο αποκαλούσαν «πατέρα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος». Στις 28 Νοεμβρίου μία άλλη έκρηξη μεγάλης ισχύος έγινε στην πόλη Ισφαχάν, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, να προξενηθεί ζημιά στο εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου. Πριν μερικές μέρες εμφανίστηκαν πληροφορίες ότι οι ιρανικές Δυνάμεις Αεράμυνας κατέρριψαν ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος RQ-170 Sentinel. Το αεροσκάφος αυτό προοριζόταν για εναέρια ανίχνευση.Όλες αυτές οι καταδρομικές ενέργειες μας κάνουν να μιλάμε για τη διεξαγωγή πραγματικού μυστικού πολέμου κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Τα πάθη γύρω από το Ιράν και το πυρηνικό του πρόγραμμα άρχισαν να βράζουν τον περασμένο μήνα, όταν στην έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) διατυπώθηκαν εικασίες ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πολύ κοντά στην κατασκευή ατομικής βόμβας και έγινε λόγος για τη σκλήρυνση των οικονομικών κυρώσεων και πιθανό χτύπημα εναντίον των πυρηνικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, μαζί και από το Ισραήλ, Τότε οι εμπειρογνώμονες του ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» εξέφρασαν τη σκέψη ότι κύριος «ενορχηστρωτής» όλης αυτής της διαδικασίας είναι η Ουάσιγκτον. Ο ίδιος δε ο Λευκός Οίκος προτιμά σήμερα να μείνει στο περιθώριο, προσπαθώντας να λύσει το ιρανικό πρόβλημα με τη βοήθεια του Τελ Αβίβ.
Εν τω μεταξύ εξακολουθεί να μεγαλώνει όλο και περισσότερο η οικονομική πίεση στο Ιράν. Στις κυρώσεις του ΟΗΕ και τις μονομερείς κυρώσεις, που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ από στιγμή σε στιγμή θα προστεθούν νέες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το θέμα της επιβολής απαγόρευσης στην εισαγωγή του ιρανικού πετρελαίου και η ιδέα αυτή έχει ήδη υποστηριχθεί ομόφωνα. Η πολιτική αυτή, κατά τη γνώμη εκπροσώπων της Ευρωπαίκής Επιτροπής θα γίνει ιδιαίτερα αποτελεσματική αν υποστηριχθεί από τις Η
Keywords
Τυχαία Θέματα