Μοίρασαν 101 τόνους τροφίμων στη Κομοτηνή!

22:44 26/2/2012 - Πηγή: 24wro
Βοήθεια για να ενισχυθούν οικογένειες 42 οικισμών της Ροδόπης...
αλλά και η στέγη σίτισης του Δήμου Κομοτηνής, απέστειλε στην περιοχή της Κομοτηνής το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, που εφάρμοσε το υπουργείο για το 2011, έγινε σε συνεργασία με φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης.
Πανελλαδικά διανεμήθηκαν περίπου 14.000 τόνοι βασικών διατροφικών προϊόντων, όπως τυριά, ζυμαρικά και ρύζι, προϋπολογισμού 20 εκ €.
Ωφελήθηκαν περίπου 250 χιλιάδες δικαιούχοι, κυρίως κοινωφελή ιδρύματα, προγράμματα της εκκλησίας και των Δήμων, άποροι, άστεγοι και πολύτεκνες οικογένειες. Από το ίδιο πρόγραμμα, το υπουργείο διαθέτει τρόφιμα σε κοινωνικά παντοπωλεία, σε όλη την Ελλάδα, σαν μια κίνηση στήριξης του σκοπού τους, που αποκτά ξεχωριστή σημασία την περίοδο αυτή, όπου η συνοχή της κοινωνίας είναι προαπαιτούμενο για την έξοδο από τη σημερινή κρίση.
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίστηκαν τρόφιμα για ένα χρόνο.
Στην προσπάθεια που γίνεται από την αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών για ενίσχυση των άπορων δημοτών, συγκινητική είναι και η βοήθεια πολλών ιδιωτιών, συλλόγων και επιχειρηματιών.
Αποδεικνύεται έμπρακτα λοιπόν ότι το ελληνικό φιλότιμο επιστρατεύεται πάντα στις δύσκολες στιγμές…
prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα