Μήπως αναβιώνουμε κατ’ επανάληψη το Παρελθόν;

18:07 3/3/2012 - Πηγή: 24wro
Μια πολύ σημαντική και άκρως εντυπωσιακή συσχέτιση εννοιών...
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Πλάτωνα είναι η γνωστή σε όλους μας «Πολιτεία».

Τα δέκα ολόκληρα βιβλία από τα οποία απαρτίζεται, ολοκληρώνονται με τον περίφημο «Μύθο του Ηρός», όπου μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών αποκαλύψεων, ο Πλάτωνας μάς αναφέρει την ύπαρξη και τα ονόματα των 3 Μοιρών, οι οποίες ελέγχουν τόσο την λειτουργία της ζωής του Ανθρώπου όσο και ολόκληρου του Σύμπαντος.

Αυτές οι τρεις Μοίρες ονομάζονται Κλωθώ, Λάχεσις και Άτροπος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πλάτωνας αναπτύσσει
μία θεωρία σύμφωνα με την οποία:

- η Λάχεσις αντιπροσωπεύει και καθορίζει το Παρελθόν,
- η Κλωθώ αντιπροσωπεύει και καθορίζει το Παρόν,
- η Άτροπος αντιπροσωπεύει και καθορίζει το Μέλλον.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος πολύ σημαντικός Φιλόσοφος, που ασχολείται και αυτός με την ερμηνεία και την αποκωδικοποίηση των 3 Μοιρών και αυτός είναι ο Πλούταρχος, στο βιβλίο του«Περί του εμφαινομένου προσώπου στον κύκλο της Σελήνης».

Οι πληροφορίες που μας δίνει ο Πλούταρχος με την σειρά του, για τις ιδιότητες των 3 Μοιρών, σχεδόν 400 χρόνια μετά από τον Πλάτωνα, είναι άκρως εντυπωσιακές.

Πιο συγκεκριμένα ο Πλούταρχος είναι ο πρώτος Φιλόσοφος που μας διδάσκει ότι:

- Η Λάχεσις σχετίζεται με την Γη.
- Η Κλωθώ σχετίζεται με την Σελήνη.
- Η Άτροπος σχετίζεται με τον Ήλιο.

Παρατηρούμε ότι και ο Πλούταρχος χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια ονόματα των 3 Μοιρών με τον Πλάτωνα. Το γεγονός αυτό μας δίνει την βεβαιότητα ότι πρόκειται για τις ίδιες ακριβώς συμπαντικές δυνάμεις, που βρίσκονται κωδικοποιημένες ως ιδιότητες που ανήκουν σε αυτές τις θείες οντότητες. Από την στιγμή λοιπόν που διαπιστώνουμε αυτήν την ταύτιση απόψεων, έχουμε το δικαίωμα να φέρουμε σε αντιπαραβολή και σύγκριση τις αποκαλύψεις αυτών των δύο κορυφαίων Φιλοσόφων μας, ώστε να καταφέρουμε να οδηγηθούμε σε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα, που θα μας δώσουν την δυνατότητα να πλησιάσουμε όσο περισσότερο γίνεται στην πολυπόθητη αποκάλυψη της ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Από την εργασία αυτή λοιπόν, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά, μια πολύ σημαντική και άκρως εντυπωσιακή συσχέτιση εννοιών, που καθορίζει την εξελικτική πορεία της Ψυχής του Ανθρώπου και αναλύεται στον παρακάτω πίνακα:

ΛΑΧΕΣΙΣ = ΠΑΡΕΛΘΟΝ = ΓΗ
ΚΛΩΘΩ = ΠΑΡΟΝ = ΣΕΛΗΝΗ
ΑΤΡΟΠΟΣ = ΜΕΛΛΟΝ = ΗΛΙΟΣ

Διαπιστώνουμε έκπληκτοι, ότι τα βασικά ουράνια σώματα του πλανητικού μας συστήματος, μπορούν να αποκτήσουν και κάποιες εντελώς διαφορετικές ιδιότητες από αυτές που έχουμε συνηθίσει να τους προσδίδουμε, μέσω των σημερινών επιστημών.

Ο ΗΛΙΟΣ, το άστρο που φωτίζει την ύπαρξή μας σχετίζεται με το ΜΕΛΛΟΝ.
Η ΣΕΛΗΝΗ, ο τόσο μυστηριώδης δορυφόρος της Γης σχετίζεται με το ΠΑΡΟΝ, ενώ
Η ΓΗ, ο πλανήτης στον οποίο κατοικούμε σχετίζεται με το ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!

Προκύπτει επομένως ένα άκρως εντυπωσιακό συμπέρασμα, που με κανέναν άλλον τρόπο δεν θα μας ήτα
Keywords
Τυχαία Θέματα