Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από τον Γκ. Βεστερβέλε

09:22 16/1/2012 - Πηγή: 24wro
Ηχηρό μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό...
έστειλε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε με τις δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του, Σταύρο Δήμα, που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της ανταποδοτικής ολιγόωρης επίσκεψής του στην Αθήνα, η οποία όμως είχε
σημαίνουσα σημασία, καθώς δήλωσε ξεκάθαρα τις γερμανικές προθέσεις για στήριξη των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, ο Γερμανός αξιωματούχος έκανε λόγο για μια εταιρική σχέση Γερμανίας και Ελλάδας και τόνισε την αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι επιθυμούμε από κοινού να λύσουμε τα προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκίντο Βεστερβέλε και εξέφρασε την εκτίμηση αλλά και το σεβασμό, όπως είπε, που τρέφει η γερμανική πλευρά για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός μέσα σε μια τέτοια δύσκολη εποχή.

Στο πλαίσιο αυτό ενθάρρυνε τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι «ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος» και πρόσθεσε ότι «θέλουμε μια ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα. Θέλουμε την ευημερία των ανθρώπων και ευκαιρίες για τους νέους». «Για μας Ελλάδα και Ευρώπη είναι μαζί» σημείωσε ο Γκ. Βεστερβέλε.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι κοινός στόχος είναι η μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και πρόσθεσε ότι βασική προϋπόθεση γι΄αυτό είναι ένα σταθερό νόμισμα, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.

Μάλιστα, ο Γκ. Βεστερβέλε σημείωσε ότι κατά τις συναντήσεις του στην Αθήνα διαπίστωσε ότι «όλες οι δυνάμεις στην Ελλάδα είναι υπέρ της ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων».

Όπως είπε η Γερμανία στέκεται στο πλάι της Ελλάδας όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις και επικαλέστηκε γι΄αυτό τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί προς την Ελλάδα.

Ειδική, αναφορά έκανε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών στο θέμα των Οίκων Αξιολόγησης, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ανεξάρτητων Οίκων Αξιολόγησης. «Δεν προλαβαίνει να ηρεμήσει η αγορά και αμέσως δημιουργείται νέα ένταση μέσω νέων αξιολογήσεων των Οίκων αυτών» ανέφερε επί του θέματος ο Γκ. Βεστερβέλε.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το πώς μπορεί να βοηθήσει η γερμανική πλευρά στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το PSI καθώς και για τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ, ο Γκ. Βέστερβελε ήταν σαφής τονίζοντας ότι δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους εικασίες, όπως τις χαρακτήρισε, και πρόσθεσε ότι «δεν θα δυσχεράνουμε τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη συζητώντας τέτοιες εικασίες».

Μάλιστα, σημείωσε «Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες αλλά είναι απαραίτητες και καλή τη πίστη θα φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για το ποια ζητήματα ετέθησαν κατά τις επαφές του στην Αθήνα και ειδικότε
Keywords
Τυχαία Θέματα