Μήνυμα δυσαρέσκειας στέλνει η τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλάνο

14:20 22/4/2011 - Πηγή: 24wro
Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας ζητούν περισσότερη σαφήνεια για το ...Μεσοπρόθεσμο Πλάνο της κυβέρνησης σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 26 δις. ευρώ την περίοδο 2011 – 2015 και για τις αποκρατικοποιήσεις που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένουν να πάρουν περισσότερες διευκρινήσεις τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται σήμερα το Reuters.
Όπως
επισημαίνει το Reuters, η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει συμμετοχές σε δημόσιες επιχειρήσεις και να κάνει περαιτέρω περικοπές στον προϋπολογισμό αλλά απέτυχε να «καταπνίξει» τους φόβους για αναδιάρθρωση που εκφράστηκαν από Γερμανούς αξιωματούχους.
Έδωσε το περίγραμμα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο αλλά δεν εξήγησε ακριβώς πως θα σκοπεύει να συγκεντρώσει 3 δις. ευρώ το 2011 και 23 δις. ευρώ την περίοδο 2012 -2015.  «Έχουν κάνουν μόνο τα πρώτα βήματα. Δεν είναι ακόμα αυτό που περιμέναμε» τόνισε στο Reuters πηγή από τις Βρυξέλλες . «Το Κοινοβούλιο περιμένει πολλά περισσότερα (πριν ο «λογαριασμός» κατατεθεί στα μέσα Μαΐου) και το ίδιο και εμείς».
Οι ελεγκτές της τρόικας από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να επισκεφτούν την Ελλάδα αρχές Μαΐου για να αποφασίσουν αν η Ελλάδα είναι εντός στόχων και έχει κάνει αρκετή πρόοδο για να λάβει την επόμενη δόση ύψους 12 δις ευρώ τον Ιούνιο.
Οι πηγές αναφέρουν στο Reuters ότι το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο θα παίξει ρόλο κλειδί για την επίσκεψη.  «Αν έχουμε αμφιβολίες σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πλάνο ή δεν είναι αυτό που περιμένουμε, θα κάνουμε μια ειλικρινή εκτίμηση» ανέφερε η πηγή από τις Βρυξέλλες όταν ρωτήθηκε αν η επόμενη δόση εξαρτάται από τόσο πειστικό θα είναι το ελληνικό σχέδιο.

newscode.gr 
Keywords
Τυχαία Θέματα