Μικτά πρόσημα στην Wall μετά τη διήμερη διακοπή

16:54 31/10/2012 - Πηγή: 24wro
Με διάθεση ανόδου επιστρέφει μετά από δύο ημέρες ανάπαυλας...
εξαιτίας του τυφώνα Sandy το αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο θετικό κλίμα συνδράμουν τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη της General Motors, που δίνουν σημαντική ώθηση στη μετοχή.

Παρά τις θετικές εξελίξεις ωστόσο στο μέτωπο των επιχειρήσεων, το χρέος των ΗΠΑ συνεχίζει να διογκώνεται και η οικονομία της χώρας κινδυνεύει να "πέσει" από το "δημοσιονομικό γκρεμό" εάν η Ουάσινγκτον δεν δράσει άμεσα. Το υπουργείο
Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε πως έως τα τέλη του έτους το χρέος των ΗΠΑ θα φτάσει το ανώτατο επιτρεπτό όριο, εκτίμηση η οποία δίνει λίγους μόνο μήνες περιθώριο στην κυβέρνηση πριν αρχίσει να αθετεί τις υποχρεώσεις της.

Το υπουργείο επανέλαβε πως θα μπορεί να δανείζεται έως το πρώτο τρίμηνο του 2013 με τη χρήση έκτακτων μέτρων. Οι διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου στο πλαίσιο των ευρύτερων συζητήσεων για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 56 μονάδες (0,43%) και βρίσκεται στις 13.163 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 5 μονάδων (0,17%) φτάνοντας τις 2.982 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 3 μονάδων (0,22%) και βρίσκεται στις 1.415 μονάδες.

Ήταν η μεγαλύτερη διακοπή εξαιτίας των καιρικών συνθηκών από το 1888. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χρησιμοποιοεί εφεδρικά συστήματα ενέργειας και θα συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί όλη την εβδομάδα αν κριθεί απαραίτητο.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, πτώση κερδών και αύξηση εσόδων κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η General Motors ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 1,5 δισ. δολ., ή 89 σεντς ανά μετοχή, από 1,7 δισ. δολ., ή 1,03 δολ. ανά μετοχή, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση διαμορφώθηκαν στα 93 σεντς ανά μετοχή. Την ίδια περίοδο τα έσοδα αυξήθηκαν στα 37,6 δισ. δολ. από 36,7 δισ. δολ.

Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 60 σεντς και έσοδα 35,7 δισ. δολ.

Αύξηση 8% στα κέρδη κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο η MasterCard Inc. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν άνοδο στα 772 εκατ. δολ., ή 6,17 δολ. ανά μετοχή, από 717 εκατ. δολ., ή 5,63 δολ. ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 5% στα 1,92 δισ. δολ. από 1,82 δισ. δολ. Από τη μεριά τους αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 5,92 δολ. και έσοδα 1,94 δισ. δολ.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, την εξαγορά της Lucasfilm Ltd. έναντι 4,05 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές ανακοίνωσε η Walt Disney Co. προσθέτοντας τη σειρά των ταινιών Star Wars στο χαρτοφυλάκιο της. Η Disney θα πληρώσει για το μισό της εξαγοράς με μετρητά και θα εκδώσει περίπου 40 εκατ. μετοχές στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Στο μέτωπο της οικονομίας, σε επίπεδο ύφεσης διατηρήθηκε για δεύτερο συνεχή μήνα τον Οκτώβριο
Keywords
Τυχαία Θέματα