Μηδενίζει το κοντέρ των αποθεματικών του το Δημόσιο

16:21 23/11/2011 - Πηγή: 24wro
Τα αποθεματικά του δημοσίου, πλέον, μετρούν αντίστροφα...
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζονται πλέον οριακά στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ.
Στο ποσό αυτό, εννοείται ότι δεν συνυπολογίζονται τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τις δύο εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Νοεμβρίου, ύψους 2,7 δις ευρώ, περίπου.
Κι αυτό γιατί τα λεφτά αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για την κάλυψη μιας μεγάλης ομολογιακής λήξης του Δεκεμβρίου, της τάξης των 3 δισ. ευρώ. Οπερ σημαίνει
ότι αυτή τη στιγμή, η κατάσταση λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί οριακή.
Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το Δημόσιο δείχνει να έχει διασφαλίσει τις πληρωμές των μισθών και των συντλαξεων του Δεκεμβρίου, καθώς και του δώρου των εορτών, αλλά ο Ιανούαριος είναι «ακάλυπτος». Το μόνο θετικό στοιχείο, μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα αρνητικών προοπτικών, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη ομολογιακή λήξη άμεσα.
Η επόμενη, χρονικά, τοποθετείται για τον ερχόμενο Μάρτιο και είναι της τάξης των 8 δις ευρώ. Αυτός θα είναι και ο πρώτος και μεγαλύτερος πονοκέφαλος που θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές. Έως τότε, όμως, η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πρέπει να διαχειρισθεί τα δικά της προβλήματα που και πολλά είναι και δυσεπίλυτα.
Με βασικότερο όλων την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δις ευρώ, που αυτομάτως θα λύσει πολλά ζητήματα. Με πρώτο απ όλα τις ανελαστικές πληρωμές του Ιανουαρίου.
Ωστόσο, η εμπλοκή που έχει σημειωθεί ως προς αυτό το θέμα τα τελευταία 24ωρα, του προσδίδει ένα χαρακτήρα θρίλερ, χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα παρά τα περί του αντιθέτου θριλούμενα.

newscode.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα