Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια δίδυμη Γη

07:56 8/12/2011 - Πηγή: 24wro
Βούιξαν τα ΜΜΕ από την ανακοίνωση της ΝΑΣΑ για τον εντοπισμό ενός ακόμη εξωπλανήτη...
ο οποίος φαίνεται να μοιάζει σε πολλά με την Γη, τουλάχιστον όσον αφορά στις δυνατότητες για την ύπαρξη νερού και ζωής, όπως την ορίζουμε εμείς οι γήινοι. Ο Kepler 22b έγινε ξαφνικά πασίγνωστος και οικείος, κάτι σαν ο πλανήτης της διπλανής πόρτας, έστω κι αν βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά μας.

Μάλιστα, δεν είναι μοναδική περίπτωση, αφού στην ...ουρά περιμένουν προς διερεύνηση μερικές
ακόμη δεκάδες πλανητών, που μένει να διευκρινιστεί αν είναι αέριοι, υδάτινοι ή στέρεοι, αν έχουν ατμόσφαιρα και τι είδους κλπ.

Ωραία είναι μεν όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται για «εναλλακτικές» και «δίδυμες» Γαίες, οι οποίες βέβαια βρίσκονται εκατοντάδες ή και χιλιάδες έτη φωτός μακριά. Ωραία για τον Ποσειδώνα μας, που «φτιάχνεται» από το περιτύλιγμα της προοπτικής μιας επαφής μας με άλλους κόσμους και άλλους γαλαξίες, ή ίσως εκστασιάζεται μπροστά στο «παράθυρο» που ανοίγεται, την «υπόσχεση» δηλαδή μιας μεγάλης φυγής του είδους μας προς έναν νέο παράδεισο όταν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Είμαι ο τελευταίος που θα πει «όχι» σε αυτό το παραμύθι με διαστημικές νεράιδες και εξωγήινα ξωτικά. Η φύση μου είναι πάντα ανοικτή σε τέτοιου είδους ταξίδια επιστημονικής φαντασίας, που έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα του μηδενικού κόστους.

Όμως, η αστρολογική μου ιδιότητα επιβάλλει, πέρα από αυτό που τέρπει την καρδιά μου, να ρίχνω που και που μια ματιά στα δεδομένα, ώστε να διαχωρίζω το μη υπαρκτό ή το απατηλό από αυτό που θα μπορούσε να είναι πραγματικό και υλοποιήσιμο.

Και βέβαια μακαρίζω την ΝΑΣΑ, που κρατά λεπτομερές αρχείο των δραστηριοτήτων της κι έτσι μπορούμε να έχουμε τα αναγκαία για μια αστρολογική διερεύνηση στοιχεία.

Ας δούμε μαζί λοιπόν, τι αίσθηση αφήνει η «υπόθεση Κέπλερ».

Πάνε σχεδόν τρία χρόνια από τότε που η ΝΑΣΑ έβαλε μπροστά το πρόγραμμα Κέπλερ, το οποίο έχει σαν σκοπό του την ανακάλυψη μακρινών πλανητών στις εσχατιές του σύμπαντος (συγκεκριμένα στους αστερισμούς της Λύρας και του Κύκνου). Την επιτυχημένη εκτόξευση του τηλεσκόπιου Κέπλερ στις 6/3/2009 (ώρα 22:49 EST) ακολούθησε η τοποθέτηση του σε τροχιά και ύστερα από τις αναγκαίες τεχνικές ρυθμίσεις, στις 12 Μαΐου και ώρα 20:01 EDT ξεκίνησε επισήμως τις εργασίες του.
Εξετάζοντας το ωροσκόπιο της εκτόξευσης, είναι αλήθεια πως η αρχική προσδοκία ενδυναμωμένη από τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις για τα κατορθώματα του Κέπλερ (έχει ήδη ανακαλύψει εκατοντάδες πλανήτες), μετατρέπεται τάχιστα σε προβληματισμό όχι μόνον για την αλήθεια των στοιχείων που συλλέγει αλλά και για τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετεί.

Τα καλά νέα είναι η εμπλοκή του Δία στον Υδροχόο σε σχέση με τον Ωροσκόπο στον Σκορπιό (τετράγωνο), αφού η «τυχερή» του στόφα εμποτίζει μια δραστηριότητα που εξ ορισμού εμπεριέχεται στις αρμοδιότητες και των δύο ζωδίων και αναφέρομαι ιδιαίτερα στην διερεύνηση των μυστηρίων του Διαστήματος. Επιπλέον, ο Κρόνος αλλά και η «δημοσιογ
Keywords
Τυχαία Θέματα