Μέτωπο των αρχηγών κατά τρομοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

08:07 15/1/2013 - Πηγή: 24wro
Με στόχο να στείλουν μήνυμα ότι έχουν συμπήξει αρραγές μέτωπο κατά της...
τρομοκρατίας και της βίας οι τρεις αρχηγοί που μετέχουν στη συγκυβέρνηση συναντώνται το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου και ταυτόχρονα θα συζητήσουν για τα επόμενα βήματα τους και τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου το επόμενο διάστημα. Οι αστερίσκοι που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην καταδίκη των ακραίων επιθέσεων δίνουν "πατήματα" στην κυβέρνηση για να "χτυπά" την Κουμουνδούρου ότι "πατά σε δυο βάρκες" ενώ το κλίμα που δημιουργείται
όπως εκτιμούν και στο Μέγαρο Μαξίμου και στα άλλα κομματικά επιτελεία αποδυναμώνει την κυβερνητική του προοπτική. Γι αυτό σε κάθε ευκαιρία η ΝΔ θα κλιμακώνει στην επίθεσή της , αν και πολλοί φοβούνται ότι τελικώς ο διχασμός που προκύπτει σε κοινωνικό επίπεδο μπορεί να αποδυναμώσει την συνολική προοπτική της χώρας και να δυναμιτιστεί η κοινωνική ειρήνη.

Ταυτόχρονα, η συνάντηση σηματοδοτεί και στήριξη προς τον κ. Βενιζέλο ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για την προανακριτική επιτροπή καθώς η συγκυβέρνηση δεν επιθυμεί να έχει ρήγματα αν και οι κ.κ. Σαμαράς και Κουβέλης εκτιμούν ότι μπορεί να έχει πολιτικές ευθύνες για τη μετέπειτα διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ . "Όμως σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο κ Βενιζέλος δεν έχει ποινικές ευθύνες" τονίζουν τόσο στελέχη της ΝΔ όσο και της ΔΗΜΑΡ. Κρίσιμο είναι αν θα στηθούν 3 ή 4 κάλπες αλλά το θέμα θα έχει διευθετηθεί πριν από τη σύσκεψη των αρχηγών. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος μπορεί να επιθυμεί να στηθούν τρείς κάλπες με βάση τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί πολλοί εκτιμούν πως το κλίμα δεν "σηκώνει" τέτοιες κινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σαμαράς θέλει να τελειώσει με την εκκρεμότητα της προανακριτικής και να προχωρήσει η παραγωγή έργου της κυβέρνησης χωρίς όμως προβλήματα στις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι υποχρεωτικές από το μνημόνιο , όπως οι αποκρατικοποιήσεις και η αλλαγή στο κράτος.

Θα ζητήσει από τους εταίρους και κυρίως από τη ΔΗΜΑΡ να είναι σταθεροί στην στήριξη του κυβερνητικού έργου ώστε να έλθουν οι επόμενες δόσεις και να αρχίσει να κινείται η οικονομία και από το ΠΑΣΟΚ να μη δημιουργούνται προβλήματα στο νομοθετικό έργο. Η χθεσινή καταψήφιση από την πλευρά του κ. Κουβέλη του άρθρου για τα εργασιακά που πέρασε οριακά με 151 βουλευτές καθώς και άλλες διαφοροποιήσεις προκαλούν προβλήματα στους βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν ότι εμφανίζονται ως οι ανάλγητοι που στηρίζουν σκληρά μέτρα ενώ οι άλλοι κυβερνητικοί εταίροι και οι βουλευτές τους απολαμβάνουν το προνόμιο της διαφορετικής έκφρασης. "Αυτό το σκορποχώρι δε μπορεί να συνεχιστεί διότι κάποια στιγμή θα συμβεί ένα ατύχημα" δηλώνει κορυφαία στέλεχος της κυβέρνησης.

news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα