Μέτωπο κατά της πρότασης για πλαφόν

12:24 30/7/2012 - Πηγή: 24wro
Το μέτρο δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη, αναφέρουν σύλλογοι ασφαλισμένων και ειδικοί...
Αδιανόητο χαρακτηρίζεται από καρδιοπαθείς. Δεν συζητείται κάτι παρόμοιο σε κυβερνητικό επίπεδο επισημαίνει ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος

Σύμφωνα με την πρόταση του ΚΕΠΕ προβλέπεται σε ετήσια βάση κάλυψη φαρμάκων και νοσηλείας ύψους 1.500 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση φαρμάκων, δύο τσεκάπ τον χρόνο και μία νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο θεραπευτήριο

Την έντονη αντίδραση ασθενών και ειδικών προκαλεί
η πρόταση για ετήσιο «πλαφόν» 1.500 ευρώ στην ασφαλιστική κάλυψη δαπανών Υγείας.

Ο σύνδεσμος πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες τονίζει ότι το ετήσιο κόστος των ασθενών ξεπερνά κατά πολύ τα 1.500 ευρώ και πως οδηγούνται στην οικονομική καταστροφή και στον θάνατο.

Το μέτρο δεν εφαρμόζεται πουθενά στην Ευρώπη, παρά μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες, με υποτυπώδεις υπηρεσίες περίθαλψης. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ανέφερε πάντως ότι δεν συζητείται κάτι παρόμοιο σε κυβερνητικό επίπεδο.

Η πρόταση έγινε από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και προβλέπει ότι κάθε ασφαλισμένος θα δικαιούται σε ετήσια βάση κάλυψη φαρμάκων και νοσηλείας ύψους 1.500 ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται η συνταγογράφηση φαρμάκων, δύο τσεκάπ τον χρόνο και μία νοσηλεία σε ιδιωτικό ή δημόσιο θεραπευτήριο.

Αν ο λογαριασμός το ξεπεράσει, ο ασφαλισμένος θα πληρώνει 10 ευρώ για κάθε επιπλέον επίσκεψη σε γιατρό και το 15% των ημερήσιων νοσηλίων, αν χρειάζεται περισσότερες ημέρες νοσηλείας: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», σχολίασε στο «Εθνος» ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Λυκούργος Λιαρόπουλος.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου πασχόντων από καρδιοπάθειες, Κώστας Χόρτης, χαρακτηρίζει αδιανόητο και καταδικαστέο να διαρρέει μια τέτοια πληροφορία.

Είναι προφανές και αυταπόδεικτο ?τονίζει? ότι η ιατροφαρμακευτική δαπάνη για τη συντριπτική πλειοψηφία των καρδιοπαθών και των πασχόντων από χρόνια και ανίατα νοσήματα υπερβαίνει και μάλιστα κατά πολύ το προαναφερθέν ποσό.

Σύμφωνα με τον κ. Χόρτη, το θέμα δεν αφορά μόνο τα άτομα με αναπηρία και τους πάσχοντες από χρόνιες και ανίατες παθήσεις.

Τεράστιο κόστος
Αφορά κάθε Ελληνα πολίτη, ο οποίος ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναζητήσει υπηρεσίες φροντίδας Υγείας και δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στο τεράστιο κόστος της νοσηλείας και της ιατροφαρμακευτικής του κάλυψης.

«Αντιστεκόμαστε σθεναρά στη λήψη οποιουδήποτε γενοκτονικού κυριολεκτικά χαρακτήρα μέτρου και στον έσχατο ευτελισμό της ίδιας μας της ύπαρξης», αναφέρει ο πρόεδρος του συνδέσμου καρδιοπαθών. Δεν είναι δυνατό ούτε καν να διανοηθούμε ?σημειώνει? ότι μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση πρόκειται να προχωρήσει στη λήψη ενός απάνθρωπου μέτρου.

Παραιτήσεις στο Νοσοκομείο Σερρών
Σε οριακό σημείο οι εφημερίες στο ΕΣΥ

Με οριακό τρόπο πραγματοποιούνται οι εφημερίες των νοσοκομείων. Οι ελλείψεις γιατρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα