Μετωπική ρήξη ΣΥΡΙΖΑ με ΔΗΜΑΡ

09:14 29/11/2012 - Πηγή: 24wro
Στο στόχαστρο της κριτικής του βάζει όλο και περισσότερο την Δημοκρατική Αριστερά ο...
ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου εκτιμά ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη διολισθαίνει διαρκώς σε ρόλο υπερασπιστή των πιο ακραίων πολιτικών και δίδει συγχωροχάρτι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις διαχρονικές ευθύνες τους στην κρίση, που πλήττει τη χώρα.

Νέες αφορμές για τη μετωπική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ
προς την ΔΗΜΑΡ είναι η στάση της απέναντι στην απόφαση του Eurogroup, αλλά και η επιλογή της να μην ψηφίσει την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα διερευνήσει τις ευθύνες για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια. «Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση για να καλύψει το μεγάλο σκάνδαλο και τις εγκληματικές ευθύνες κάποιων για το μνημόνιο» λένε για την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα έχει πλέον τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα και ίσως διαρροές στη σχετική ψηφοφορία της Πέμπτης στη Βουλή για την εξεταστική επιτροπή. Θεωρούν δε ότι η στάση που επέλεξε ο κ. Κουβέλης θα στιγματίσει το κόμμα του και θα το φέρει σε ρόλο απολογητή.

Στην Κουμουνδούρου δεν πίστευαν επίσης στα αυτιά τους όταν άκουσαν τις δηλώσεις στα όρια της θριαμβολογίας, που έκανε η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ για την απόφαση του Eurogroup. «Καταλαβαίνουμε ότι ένιωσαν μια ανακούφιση, αλλά όχι και να θριαμβολογούν» σημειώνουν με νόημα υψηλόβαθμοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ για τους παλιούς τους συντρόφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε non paper, που κυκλοφόρησε το βράδυ της Τετάρτης στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνολική αποτίμηση των αποφάσεων του eurogroup τονίζεται ότι η στάση της ΔΗΜΑΡ είναι θλιβερή, καθώς «επιχαίρει για τη συνέχιση μιας πολιτικής που αποδεδειγμένα πλέον καταστρέφει την Ελλάδα και αποσταθεροποιεί παραπέρα την Ευρωζώνη».

protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα