Μετά το τσιμπολόγημα, τι;

18:53 5/3/2012 - Πηγή: 24wro
Πέντε βήματα για να ξαναβρείτε τις διατροφικές ισορροπίες σας...Ας υποθέσουμε, λοιπόν, πως δεν καταφέρατε να αντισταθείτε στους πειρασμούς το Σαββατοκύριακο (συμβαίνει ακόμα και στους πιο φανατικούς της υγιεινής διατροφής). Το θέμα είναι: τι μπορείτε να κάνετε τώρα, για να επιστρέψετε στο σωστό δρόμο;

1. Καταρχήν μην μπείτε στη λογική της αυτοτιμωρίας. Αυτό που χρειάζεται είναι απλά να επιστρέψετε σε ένα πλάνο σωστής διατροφής, που σαφώς δεν συμβαδίζει με την έννοια της καταπίεσης.
2. Προγραμματίστε τι θα φάτε μέσα στη μέρα και προσπαθήστε να μείνετε πιστές σε αυτό. Επιλέξτε υγιενά
και ισορροπημένα γεύματα.
3. Σε καμία περίπτωση μην παραλείψετε γεύματα επειδή επειδή «ξεφύγατε» τις προηγούμενες μέρες. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προκαλέσετε σοκ στον οργανισμό σας και τελικά να μπείτε σε έναν φαύλο κύκλο στέρησης/τσιμπολογήματος.
4. Βάλτε στόχο η διατροφή σας να περιλαμβάνει τις καλύτερες διατροφικές επιλογές, φρούτα, λαχανικά, πολύ νερό, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτείνη. Όμως, που και που επιτρέπετε στον εαυτό σας να τρώει ένα κομματάκι μαύρη σοκολάτα ή δυο κουταλιές από το αγαπημένο σας γλυκό.
5. Ακολουθείστε το πρόγραμμα γυμναστικής που συνηθίζετε, χωρίς να το παρακάνετε. Αν θέλετε να ασκηθείτε λίγο περισσότερο, κάντε ένα περίπατο με γρήγορο βήμα ή προσθέστε λίγες παραπάνω επαναλήψεις στις ασκήσεις που ήδη κάνετε. Πάντως, μην υποβάλλετε το σώμα σας σε "βασανιστήρια" προκειμένου να κάψετε τις παραπάνω θερμίδες που πήρατε από το τσιμπολόγημα.

queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα