Μέσω twitter Ιάπωνες γιατροί βοήθησαν ασθενείς τους, στο τσουνάμι

23:55 13/5/2011 - Πηγή: 24wro
Γιατροί στην Ιαπωνία χρησιμοποίησαν το twitter για να επικοινωνήσουν...
με ασθενείς με χρόνια νοσήματα στον απόηχο του φονικού σεισμού και του τσουνάμι. 

Σε επιστολή τους που δημοσιεύεται σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση Lancet,  οι γιατροί Γιουϊτσι Ταμούρα και Κεϊτσι Φουκούντα εξηγούν ότι όταν μετά το τσουνάμι, όταν τα τηλεφωνικά δίκτυα σε πολλές περιοχές κατέρρευσαν, στράφηκαν στην δημοφιλή διαδικτυακή υπηρεσία για να βοηθήσουν τους ασθενείς
τους.

Συγκεκριμένα  έστειλαν μηνύματα σε 60 ασθενείς τους, ενημερώνοντας τους για το  που θα μπορούσαν να υποβληθούν σε επείγουσα θεραπεία, για χρόνιες παθήσεις τους, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

"Υπάρχουν μόνο 1.000 τέτοιοι ασθενείς σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Είναι μία χρόνια πάθηση και δεν υπάρχουν πολλά νοσοκομεία που προμηθεύουν τόσο σπάνια φάρμακα," είπε ο Ταμούρα, ο οποίος εργάζεται στο καρδιολογικό τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Κέϊο στο Τόκιο.

Οι ασθενείς πάσχουν από πνευμονική υπέρταση, μια σπάνια πνευμονική διαταραχή, και χρειάζονταν καθημερινή λήψη ενός φαρμάκου που χορηγείται με καθετήρα σε φλέβα στο λαιμό και προλαμβάνει τους θρόμβους και την καρδιακή ανεπάρκεια.

"Ήρθαμε σε επαφή με 60 ασθενείς κι εκείνοι, μέσω Twitter, ειδοποίησαν πάνω από 100. Κάποιοι δεν μπορούσαν να μεταβούν σε νοσοκομείο γιατί κατοικούσαν σε πληγείσες περιοχές κι έτσι τους πήγαμε εμείς τα φάρμακα με το αυτοκίνητο και σε μία περίπτωση με ελικόπτερο."
Keywords
Τυχαία Θέματα