Μειώνονται οι τιμές των διοδίων...

15:36 14/4/2011 - Πηγή: 24wro
Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα το μεσημέρι από... τους υπουργούς Υποδομών Δ. Ρέππας και υπουργού Οικονομικών κ. Γ.


Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων.
Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί στο υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναμένεται η ανακοίνωση τροποποίησης των όρων των πέντε συμβάσεων κατασκευής των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και συγκεκριμένα ο «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», «Μορέας», «Νέα Οδός», «Κεντρική Οδός» και «Ολυμπία Οδός».
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι διαπραγματεύσεις
μεταξύ Δημοσίου και κατασκευαστικών εταιρειών έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και έχει συμφωνηθεί η μείωση των διοδίων διέλευσης, αφενός μέσω της τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων του Δημοσίου από τα διόδια και αφετέρου μέσω της χρονικής επιμήκυνσης της κατασκευαστικής περιόδου.
Τονίζεται ότι το κόστος των πέντε projects υπολογίζεται περίπου στα 8,7δις ευρώ, εκ των οποίων τα 3,3δις ευρώ αφορούν σε τραπεζικά δάνεια, 2,3δις ευρώ αποτελούν εθνική και κοινοτική χρηματοδότηση, 2,3 δισ. ευρώ προβλεπόμενα έσοδα από διόδια και 0,8 δισ. ευρώ κεφάλαια των κατασκευαστικών κοινοπραξιών.
Keywords
Τυχαία Θέματα