Μεγάλο κύκλωμα πίσω από τον χάκερ του υπουργείου Οικονομικών

19:45 21/11/2012 - Πηγή: 24wro
Ενας χάκερ έσπασε τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας του υπουργείου Οικονομικών...
και κατάφερε να υφαρπάξει τα φορολογικά στοιχεία του συνόλου των Ελλήνων. Τώρα οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τον 35χρονο δράστη, καθώς θεωρούν πως υπάρχει κύκλωμα στο συγκεκριμένο υπουργείο, σε υψηλά μάλιστα κλιμάκια, το οποίο -με τη βοήθεια από το «σαΐνι των ηλεκτρονικών υπολογιστών»- τίναξε στον αέρα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της χώρας. Και υπόσχονται «βόμβες
μεγατόνων», όταν ολοκληρωθεί η έρευνα!

Ο 35χρονος διαφημιστής είχε αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή δεδομένα όπως ΑΦΜ, αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων, διευθύνσεις κατοικιών και τηλέφωνα περισσότερων από 9.000.000 Ελλήνων πολιτών, και θησαύριζε πουλώντας τα σε μεγάλες εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές, ακόμη και εισηγμένες στο Χ.Α.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ο διαφημιστής βρήκε «τρύπα», κενό δηλαδή, στο ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας του υπουργείου Οικονομικών κι έτσι κατάφερε να βάλει χέρι στα φορολογικά στοιχεία των Ελλήνων. Ωστόσο η υπόθεση έχει πολύ πιο σοβαρές παραμέτρους, οι οποίες είναι στο στάδιο της εντατικής έρευνας από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.
Την υπόθεση άρχισε πρώτη να ερευνά η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία ενημέρωσε αμέσως η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα ξεκίνησαν διεξοδικές έρευνες που είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 35χρονου διαφημιστή και την ανακάλυψη των στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών που είχαν αποθηκευθεί στον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση είναι πεπεισμένοι πως ο 35χρονος δεν ενεργούσε μόνος του: «Γεγονός είναι πωως ο δράστης βρήκε “τρύπα” στο σύστημα ασφαλείας του υπουργείου, ένα σύστημα όμως το οποίο είναι από τα πιο εξελιγμένα που διαθέτει η χώρα. Κατά συνέπεια, επειδή αυτά τα στοιχεία αλλά και το σύστημα που τα υποστηρίζει τα χειρίζονται υπάλληλοι που βρίσκονται στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου, θεωρούμε σχεδόν βέβαιο πως κάποιος μέσα από το υπουργείο τού υπέδειξε την “τρύπα” στο σύστημα ασφαλείας. Ετσι κατάφερε να σπάσει τις “ασπίδες προστασίας” και να υφαρπάξει όλα τα στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων» λέει στην «Espresso» αστυνομικός που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων, ενδεχομένως υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα υψηλόβαθμων, τα οποία εμπλέκονται σε κύκλωμα που οργάνωσε την υφαρπαγή των δεδομένων. Οπως λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει την εξέλιξη της υπόθεσης, οι έρευνες θα αποκαλύψουν «μια βόμβα μεγατόνων» όταν ολοκληρωθούν.

Στόχος των αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι να διερευνήσουν το πλέον πιθα
Keywords
Τυχαία Θέματα