Μεγάλη κινητοποίηση απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο Λευκωσίας

20:50 19/7/2011 - Πηγή: 24wro
Αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης, ενόψει των δύο σημερινών διαδηλώσεων στο Προεδρικό Μέγαρο...
αποφάσισε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που διεξήχθη στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας και στην οποία έλαβαν μέρος ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και ο Υπεύθυνος του Κλάδου Επιχειρήσεων Αρχηγείου.

Την ίδια στιγμή οι διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης σημειώνουν ότι αυτή, δεν θα ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας αλλά θα γίνει κατευθείαν έξω από το Προεδρικό, προκειμένου να αποφευχθεί η πορεία από τη Δημοσθένη Σεβέρη.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας της Δημοκρατίας ενόψει των δύο εκδηλώσεων που είναι προγραμματισμένες για απόψε εντός και εκτός του Προεδρικού Μεγάρου.

Η πρώτη εκδήλωση για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, θα πραγματοποιηθεί στις 8.45 μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το Πρώτο Κανάλι της τηλεόρασης του ΡIK με ταυτόχρονη σύνδεση και στη δορυφορική εκπομπή. Θα μεταδοθεί επίσης απευθείας από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου.

Η δεύτερη εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί από πολίτες οι οποίοι εδώ και μια εβδομάδα συγκεντρώνονται κάθε βράδυ έξω από το προεδρικό και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τον καταλογισμό ευθυνών για την τραγωδία στο Μαρί.

Σε σύσκεψη χθες στο Αρχηγείο της Αστυνομίας αποφασίστηκε η επιστράτευση πολύ μεγάλου αριθμού αστυνομικών στους οποίους θα δοθούν σαφείς οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η Αστυνομία θεωρεί ότι η ταυτόχρονη πραγματοποίηση δυο εκδηλώσεων ουσιαστικά στον ίδιο χώρο, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους οι οποίοι ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Στεφάνου: «H εκδήλωση στο Προεδρικό θα είναι ανοικτή, όπως κάθε χρόνο»
Σε χθεσινές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, αμέσως μετά το πέρας του εθνικού συμβουλίου σε ερώτηση σχετικά με τις σημερινές εκδηλώσεις είπε πως έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο μια συζήτηση για τις εκδηλώσεις. «Συζητήθηκαν διάφορα πράγματα που στόχο έχουν να μην προκληθούν προβλήματα. Υπάρχει και η έκκληση όπως οι εκδηλώσεις των πολιτών για αύριο (σσ σήμερα) τουλάχιστον μεταφερθούν στην Πλατεία Ελευθερίας, έτσι ώστε να γίνει και εδώ η εκδήλωση στο Προεδρικό για τις μαύρες επετείους», ανέφερε.

Σε ερώτηση πώς θα διασφαλιστεί αυτό, ο Εκπρόσωπος είπε πως μπορεί ο καθένας να πιαστεί από αυτό που έχουν εκφράσει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, ότι πρέπει να διασφαλιστεί από τη μια το δικαίωμα στον καθένα να εκφράσει την άποψή του μέσα από τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, και αυτό είναι σεβαστό, και από την άλλη μπορούν να γίνουν και τα δύο σε χωριστούς χώρους.

Ερωτηθείς εάν η εκδήλωση στο Προεδρικό θα είναι ανοικτή, όπως κάθε χρόνο, απάντησε καταφατικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα