Με τσίπουρα, απειλές και μαϊμού ιατρικές εξετάσεις φτάσαμε στον... Λ. Παπαδήμο

18:06 13/11/2011 - Πηγή: 24wro
Θρίλερ διαρκείας με αρκετό παρασκήνιο...
ήταν αυτό που οδήγησε τελικά στην πρώτη εδώ και 20 χρόνια κυβέρνηση συνεργασίας στην Ελλάδα, με το διακύβευμα τώρα να μην είναι η κάθαρση αλλά η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Καθημερινής η αυλαία τραβήχτηκε στις 31 Οκτωβρίου όταν όλη η Υφήλιος αγωνιούσε για το ελληνικό δημοψήφισμα,
το οποίο τελικά δεν έγινε ποτέ και κορυφώθηκε με το “επεισόδιο” με Μέρκελ και Σαρκοζί στις Κάννες για το οποίο οι Έλληνες ένιωσαν ταπείνωση.
Οι έξαλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Μετά από “χαμό” στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ που καταλήγει στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου – όχι για να κυβερνήσει αλλά για να ετοιμάσει την επόμενη ημέρα - δρομολογείται η “παγωμένη” συνάντηση στο Προεδρικό.

Η οργή και τα τσίπουρα του Παπούλια

Η ικανοποίηση Παπούλια σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real ήταν εμφανής όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα Παπαδήμου, ωστόσο η κωλυσιεργεία που ακολούθησε εκνεύρισε τον πρώτο πολίτη της χώρας.

Αυτός ήταν ο λόγος σύμφωνα με το ρεπορτάζ για τον οποίο επέμενε να κρατηθούν πρακτικά ώστε οι υπεύθυνοι ηγέτες να κριθούν με αντικειμενικότητα από τον ιστορικό του μέλλοντος και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έκανε αρκετές παρεμβάσεις στους βασικούς παίκτες μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Ο ίδιος ήταν που φέρεται να τηλεφώνησε τον Γ. Καρατζαφέρη μετά την οργισμένη έξοδό του από το Προεδρικό. “Άστραφτε και βροντούσε” λένε συνεργάτες του προέδρου στη Real προσθέτοντας ότι ήταν έτοιμος να εκθέσει δημόσια όποιον προκαλούσε ένα ναύαγιο στην διαπραγματευση.

Επιστράτευσε από την άλλη όλο το διπλωματικό του ταλέντο κερνώντας Σαμαρά και Παπανδρέου τσίπουρα για να σπάσει ο πάγος, ενώ προσπάθησε να τους φέρει και στο... φιλότιμο – σύμφωνα με τη Real – λέγοντάς τους: “Ήσαστε κάποτε και συγκάτοικοι...”

Σύμφωνα τώρα με την Καθημερινή στη συνάντηση ΠαπανδρέουΣαμαρά στο Προεδρικό έπεσαν στο τραπέζι συγκεκριμένα ονόματα. Το ρεπορτάζ εδώ λέει ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε τον Λ. Παπαδήμο ωστόσο ο κ. Σαμαράς να συμφωνεί μεν αλλά να εκφράζει κάποιες αντιρρήσεις, λέγοντας ότι "δεν θέλω τραπεζίτη".

Δεύτερη πρόταση Παπανδρέου: Νικηφόρος Διαμαντούρος. Πάλι ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ενστάσεις για το πόσο ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής είναι γνώστης των οικονομικών θεμάτων, τόσο όσο απαιτούν οι καταστάσεις. Το τελευταίο όνομα που είπε ο Παπανδρέου ήταν της Έλσας Παπαδημητρίου, που προκάλεσε αρχικά θυμηδία και κατόπιν αμηχανία. Γιατί ο Βενιζέλος δεν ήθελε τον Παπαδήμο

Την ίδια στιγμή γίνονται και διεργασίες εκτός Προεδρικού με τον υπ. Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να εκφράζει αντιρρήσεις για Παπαδήμο – σύμφωνα με την Καθημερινή – ισχυριζόμενος ότι οι Ευρωπαίοι δεν τον θελουν λόγω Greek Statistics και καθώς διαφωνει με το “κούρεμα” κατά 50%.

Τη Δευτέρα η μόνη επικοινωνία – σύμφωνα με την Καθημερινή – είναι του Γ. Παπανδρέου με τον Νικηφόρο Διαμαντούρο, α
Keywords
Τυχαία Θέματα