Με τον αέρα του ηγέτη στη Μ. Ανατολή η Τουρκία

22:16 25/11/2011 - Πηγή: 24wro
Τα σχέδια της Τουρκίας για την περιοχή... της Μέσης Ανατολής αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιουλ, ο οποίος είπε ότι οραματίζεται μια δημοκρατική μέση ανατολή που να λειτουργεί με τη δική της Ένωση όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times, σε άρθρο της που αναφέρεται στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τη διεθνή απήχηση τους.
Ο Αμπτουλάχ Γκιουλ, είπε στην ομιλία του ότι από την περιοχή
απουσιάζει ένας αποτελεσματικός μηχανισμός οικονομικής συνεργασίας και συγχώνευσης.
Ο Γκιουλ επίσης ανέφερε ότι η Αραβική Άνοιξη αποδεικνύει ότι το δημοκρατικό πολίτευμα δεν είναι μόνο για τις δυτικές χώρες
Είναι πασιφανές ότι η Τουρκία βλέπει τον εαυτό της να έχει ηγετικό ρόλο στην Ανατολή ενώ την ίδια ώρα εξαπολύει καθημερινά πυρά εναντίον της ΕΕ.
Ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς είπε ότι η ΕΕ «απομακρύνεται από τη δημοκρατία» εγκαθιστώντας τεχνοκρατικές κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση της ευρωζώνης. Δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για οικονομικό πραξικόπημα, προσθέτοντας ότι οι τεχνοκράτες δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις που θα διαρκέσουν για πολύ.
Η Ευρώπη είπε μεταξύ άλλων χρειάζεται ισχυρότερη δημοκρατία που θα αναδείξει λύσεις που θα έχουν τη στήριξη των λαών.

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα