Με τη Χίλαρι Κλίντον θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

08:03 25/9/2012 - Πηγή: 24wro
Με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, θα συναντηθεί αργά το βράδυ...
της Τρίτης στη Νέα Υόρκη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα παρακαθίσει στο δείπνο Διατλαντικού Διαλόγου που παραθέτει η κ. Κλίντον.

Εντός της ημέρας, επίσης, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι επίσημες εργασίες της 67ης Συνόδου της Γενικής
Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, με ομιλίες του ΓΓ του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο κ. Αβραμόπουλος.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ενώ θα συναντηθεί επίσης και με ομολόγους του από το Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, καθώς και με τον εκπρόσωπο του Κοσόβου.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των Αντιπροσωπειών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συντονιστική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν 'Αστον.

Τέλος, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με τους Έλληνες της Διασποράς στις ΗΠΑ, πρόκειται να συναντηθεί στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με επικεφαλής ομογενειακών φορέων.

Ο υπουργός Εξωτερικών σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών μετέφερε τις θέσεις της Ελλάδας για το Κυπριακό και την ονομασία της ΠΓΔΜ.

in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα