Με Σπίτια για Χάκερ χτίζεται η νέα Σίλικον Βάλεϊ

09:14 16/11/2012 - Πηγή: 24wro
Σίγουρα δεν σας προκαλεί εντύπωση ότι η Google αναλαμβάνει ρόλο παρόχου πρόσβασης...
O «γίγαντας του Διαδικτύου» περιφέρεται στις γειτονιές του Κάνσας και στήνει χιλιόμετρα οπτικές ίνες. Δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο σ'αυτό. Φυσικά, δεν θα περιμέναμε τίποτα λιγότερο από Gigabit Internet, με «όλα τα καλά» του Google, δηλαδή Google Drive (1ΤΒ), Nexus
7,παραδοσιακή και Internet TV, Network Box για Internet σε όλο το σπίτι, και ένα Chromebook.

Απορροφώντας τα έξοδα εγκατάστασης (300 δολάρια), η υπηρεσία κοστίζει 120 δολάρια το μήνα το πολύ (υπάρχει και επιλογή για συνδρομή με 70 δολάρια το μήνα). Εάν καταβάλλεις τα έξοδα εγκατάστασης, έχεις δωρεάν Ίντερνετ στα 5Mbps (όταν η μέση ταχύτητα στα αμερικανικά σπίτια μόλις που ξεπερνάει αυτή την ταχύτητα), εγγυημένα για 7 χρόνια. Στοfiber.google.com θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες, εάν έχετε... εξοχικό στο Κάνσας Σίτι.

Το Google Fiber ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 με τις πρώτες αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η Google θα στείλει τους ανθρώπους της, φανταζόμαστε μικρά Androidειδή στους δρόμους της πόλης, να εγκαταστήσουν οπτική ίνα στις γειτονιές, τις λεγόμενες Fiberhoods (κατά το neighborhoods) στις οποίες συγκεντρώνονται οι περισσότερες αιτήσεις. Μέχρι το τέλος του 2013, το πλάνο λέει πως το Κάνσας θα έχει γεμίσει... φωτόνια. Δωρεάν πρόσβαση στην λεωφόρο δεδομένων που ανοίγουν οι κάτοικοι, θα αποκτούν βιβλιοθήκες, σχολεία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Δείτε τα πρώτα βήματα για την εγκατάσταση Google Fiber στο Κάνσας, στις 13 Νοεμβρίου 2012

Ήδη, το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που λειτούργησαν τα πρώτα Homes for Hackers. Αυτό μας προκάλεσε πραγματικά έκπληξη, αφού οι άνθρωποι που επινόησαν την ιδέα την έχουν ήδη θέση σε εφαρμογή και έχει βρει ανταπόκριση.

Αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να μετατρέψουν το Κάνσας σε «μια Σίλικον Βάλεϊ στα σπάργανα». Θέλουν να δώσουν ένα κίνητρο σε προγραμματιστές με ιδέες για νεοφυείς επιχειρήσεις, τις γνωστές startup να κατοικήσουν στην υπό ανάπτυξη νέα «κοιλάδα του πυριτίου».

Έτσι, έχουν δημιουργήσει μια υπηρεσία που φέρνει κοντά από την μια τους εμπνευσμένους developer, code junkies ή geek, όπως θέλετε πείτε τους δεν θα τους νοιάξει, και από την άλλη τους ιδιοκτήτες σπιτιών στο Κάνσας. Οι πρώτοι θέλουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους -και το γκαράζ δεν θεωρείται κακή έδρα για ένα επιτυχημένο μέλλον- και οι δεύτεροι να φροντίσουν για την υστεροφημία τους, αφού εάν η ιδέα του φιλοξενούμενού τους «πιάσει» κάπως θα επωφεληθούν, έστω με μια αναφορά στο σπίτι τους στην Wikipedia.

Η συμφωνία έχει ως εξής: εσύ που έχεις το σπίτι, προσφέρεις δωρεάν διαμονή για τρεις μήνες -σε ένα δωμάτιο ή έστω στο υπόγειο, βρε αδερφέ. Ο φιλοξενούμενός σου (geek, είπαμε;) πρέπει να πληρώνει για την διατροφή του (είναι λιτοδίαιτοι, πίνουν πολύ καφέ ή energy drinks). Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία μπορεί να γίνει μεταξύ σας, χωρίς την μεσολάβηση του Home for Hackers.
in.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα