Με διαδικασίες εξπρές το ψαλίδι σε συντάξεις, ειδικά μισθολόγια και πολυτεκνικά επιδόματα

10:32 19/2/2012 - Πηγή: 24wro
Κλείδωσαν στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο του Σαββάτου οι αποφάσεις για μείωση σε...
όλες τις κύριες συντάξεις κατά 12% για το ποσό άνω των 1.300 ευρώ, για κλιμακωτή μείωση σε επικουρικές άνω των 200 ευρώ, για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και στα πολυτεκνικά επιδόματα. Τη Δευτέρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντως έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τις νέες περικοπές σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Με επείγοντα χαρακτήρα όμως θα κατατεθεί και δεύτερο νομόσχεδιο για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Οι εκκρεμότητες του προγράμματος PSI Plus θα ρυθμιστούν στο νέο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα ρυθμίσει εκκρεμότητες του PSI.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ορίστηκε, στις 8 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων και στις 11 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί.

«Η μείωση των συντάξεων δεν μπορούσε να αποφευχθεί» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η επίπτωση είναι ηπιότερη από ό,τι έχει εμφανιστεί και έφερε ως παράδειγμα κάποιον που παίρνει σύνταξη 1.500 ευρώ. «Η σύνταξή του μειώνεται κατά 12% για το ποσόν πάνω από τα 1.300 ευρώ, μειώνεται, δηλαδή, κατά 24 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα