Μαζικές εργατικές συγκεντρώσεις στο Ρέθυμνο

14:45 12/5/2011 - Πηγή: 24wro

Δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις...
πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο κατά τη διάρκεια της χθεσινής απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.
Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης, ενώ του ΠΑΜΕ
έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και έδωσαν το "παρών" σχεδόν όλοι οι εργασιακοί κλάδοι καταγγέλλοντας την πολιτική της Τρόικας η οποία διαμέσου των αποφάσεων της κυβέρνησης μεταφέρουν το κόστος της κρίσης στις πλάτες εργαζομένων και κοινωνίας.

Όπως επισημάνθηκε από πλευράς του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου: «τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα καταργούνται με τους αντιασφαλιστικούς νόμους. Η πολιτική τους είναι προκλητική… υποβαθμίζονται οι δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, δημιουργούνται προβλήματα στις συγκοινωνίες, τη Δημόσια Παιδεία, τη Δημόσια Υγεία με τις καταργήσεις υπηρεσιών… Για δεκαετίες καταλήστευσαν τα αποθεματικά των Ταμείων, τα «χάρισαν» στις επιχειρήσεις για επενδύσεις και συνέχισαν τη λεηλασία μέσα από το Χρηματιστήριο, σήμερα που τα δικαιώματα των υπαλλήλων έχουν ωριμάσει, αφήνουν τα Ταμεία στην τύχη τους και προετοιμάζουν τη μεγάλη σφαγή των δικαιωμάτων μας… Καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και τα συλλογικά δικαιώματα, προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερα κέρδη στους εργοδότες».

Για επικίνδυνη κατάσταση κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, επισημαίνοντας πως η ανεργία στο Ρέθυμνο έχει φτάσει το 20%, με ότι αυτό συνεπάγεται για το σύνολο της κοινωνίας.

«Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΡ Γιώργος Νικολιδάκης, τονίζοντας πως η ατιμωρησία όσων ευθύνονται για τα κακώς κείμενα των προηγούμενων χρόνων διακυβέρνησης: «θυμώνουν τον κόσμο».
Keywords
Τυχαία Θέματα