Μαύρα πρόβατα: Οι Ζυγοί

08:10 10/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ούλρικε Μάινχοφ...


Μια Ζυγός με Αφροδίτη στο Ζυγό σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο σίγουρα δίνει αρχικά την εντύπωση μιας ήπιας και υποχωρητικής προσωπικότητας.

Όμως ο Άρης, ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και …τα άλλα παιδιά είχαν άλλη άποψη, έστω και αν η συγκρατούμενη της και αρχηγός της RAF, η Λιονταρίνα Gudrun Ensslin την θεωρούσε «πολύ αδύναμη για αντάρτισσα πόλης». Τελικά ο 10ος οίκος «μέτρησε» πολύ περισσότερο από τον 1ο.

Γεννημένη το 1934 με το τετράγωνο
Ουρανού-Πλούτωνα να κυριαρχεί στο ζωδιακό, ήταν σχετικά πιο εύκολο να υιοθετήσει ακραίες μεθόδους στην πολιτική της δράση. Η αντίθεση του Δία με τον ανατρεπτικό Ουρανό στον 8ο οίκο διόγκωσε τις παραβατικές της τάσεις, ενώ η σύνοδος της Δήμητρας με τον Πλούτωνα στον 10ο οίκο συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής τοποθέτησης. Το κλασικό ενδιαφέρον του Ζυγού για τα κοινά μπολιάστηκε με το επίσης κλασικό ενδιαφέρον της Δήμητρας στον Καρκίνο για τα ίδια θέματα, σε μια περίοδο όμως που τα κινήματα αμφισβήτησης επέλεγαν συχνά την άμεση ρήξη με τους απανταχού κυβερνώντες. Η όψη βέβαια είχε και δραματικές συνέπειες στην οικογενειακή της ζωή, αφού έχασε τόσο τον πατέρα της (σε ηλικία έξη ετών), όσο και την μητέρα της (στα δεκατέσσερα), από καρκίνο και στις δύο περιπτώσεις.

Σπουδαγμένη και ενταγμένη στα αριστερά κινήματα της δεκαετίας του 60 κρατούσε ένα δυναμικό αλλά συγκριτικά πιο ήπιο «αγωνιστικό» προφίλ, δημοσιογραφώντας μέσα από τις στήλες της Konkret, μιας «must» εφημερίδας του αριστερού χώρου, την οποία διηύθυνε ο σύζυγος της Klaus Rainer Rohl.
Το 1967 χώρισαν και από εκεί κι ύστερα, η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο στον άξονα 11ου-5ου συνέβαλε σε μια συλλογική δράση με σκληρά χαρακτηριστικά, αντιπροσωπευτική ίσως της πατροπαράδοτης Γερμανικής πειθαρχίας αλλά στο περιθώριο της κοινωνίας. Η Μάινχοφ «πιστή» στις επιταγές των δύο πλανητών, πήρε την ευθύνη πάνω της και ανέλαβε έναν «ηρωικό» ρόλο απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς.

Αφορμή στάθηκε η δολοφονία του Rudi Dutschke ενός συμβόλου της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς το 1968. Πριν περάσει ένας χρόνος, καθώς ο Ουρανός έμπαινε στο Ζυγό και τον 1ο οίκο του ωροσκοπίου της, εντάχθηκε στη RAF (Φράξια Κόκκινος Στρατός), ξεκινώντας τη δράση της στο αντάρτικο πόλεων. Τα επόμενα χρόνια συμμετείχε σε ποικίλες (και διόλου αναίμακτες) «επιχειρήσεις», ληστείες κλπ μέχρι τη σύλληψη της το 1972. Φυλακίστηκε στα περιβόητα «λευκά κελιά» στο Στανχάιμ, όπου και βρέθηκε κρεμασμένη στις 9/5/1976 με τον Άρη και τον Κρόνο να βρίσκονται πάνω στο γενέθλιο Πλούτωνα της. Ως ...είθισται, παραμένει ακόμη αμφίβολο το αν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε από τις Γερμανικές αρχές.

Στην ιδιοσυναστρία της είναι ίσως χαρακτηριστικές οι σύνοδοι του Ήλιου με τον αστρικό Ερμή (ένδειξη συγγραφικής δραστηριότητας) και του Μεσουρανήματος με την Δήμητρα και τον Πλούτωνα στην αστρική τους εκδοχή. Το τετράγωνο του Πλούτωνα προς την τροπική Αφροδίτη έδωσε μια πιο «μαύρη» διάσταση στην ζωή της, συμ
Keywords
Τυχαία Θέματα