Μαρκάνο: Στον Ολυμπιακό λόγω Βαλβέρδε

07:20 16/6/2011 - Πηγή: 24wro

Ο Ιβάν Μαρκάνο έφτασε χθες λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος» και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού τόνισε ότι...



σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα έπαιξε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» Ερνέστο Βαλβέρδε.
Παράλληλα, δήλωσε ανυπόμονος να αγωνιστεί στο «Καραϊσκάκη».

«Η αλήθεια είναι ότι είχα προτάσεις από την Ισπανία. Ήρθα στον Ολυμπιακό λόγω Τσάμπιονς Λιγκ και Ερνέστο Βαλβέρδε. Μιλήσαμε με τον Βαλβέρδε στο τηλέφωνο και έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου. Μου έχουν πει πολύ καλά λόγια τον Ολυμπιακό. Ήρθα για ένα χρόνο, θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Μου έχουν πει τόσο ο Βαλβέρδε όσο και κάποιοι παίκτες για την ατμόσφαιρα του γηπέδου και για τους οπαδούς μας. Περιμένω να ζήσω από κοντά την ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκη», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο αριστεροπόδαρος αμυντικός.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να αποκτήσει τον 24χρονο άσο ως δανεικό για ένα χρόνο από τη Βιγιαρεάλ, αφού δεν υπολογίζεται στο "κίτρινο υποβρύχιο". Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι στη συμφωνία θα υπάρχει προοπτική αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα, τη μετακίνηση του Ισπανού στους "ερυθρόλευκους" ανακοίνωσε και η ισπανική ομάδα, χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η Οσασούνα προσέφερε μεγαλύτερο συμβόλαιο στον Μαρκάνο αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και η παρουσία του Ερνέστο Βαλβέρδε τον έπεισαν να πει «ναι» στον Ολυμπιακό. Εξάλλου, ο Βαλβέρδε τον έφερε το καλοκαίρι του 2009 στη Βιγιαρεάλ, αλλά μετά την αποχώρησή του, ο ρόλος του Μαρκάνο υποβαθμίστηκε.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ράθινγκ Σανταντέρ. Μετά από 12 χρόνια στην ομάδα (αγωνιζόταν στις ακαδημίες από τα 10 του), το 2009 πήγε στη Βιγιαρεάλ. Μετά από ένα γεμάτο πρώτο μισό του πρωταθλήματος κατέληξε στον πάγκο και πέρσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Χετάφε.


Keywords
Τυχαία Θέματα