Μαίνεται η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος - Εκτός ελέγχου για τέταρτη ημέρα

18:52 11/8/2012 - Πηγή: 24wro
Κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο έχει ...
κινητοποιηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς στο Άγιο Όρος ενώ σε... επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι διαθέσιμες στρατιωτικές μονάδες της κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι διοικήσεις των μείζονων επιχειρησιακών σχηματισμών της περιοχής. Ωστόσο, οι αλλαγές στη φορά των ανέμων και η έντασή τους δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και το πύρινο μέτωπο παραμένει εκτός ελέγχου για τέταρτη μέρα.

Η πύρινη λαίλαπα, από την οποία έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις με πευκοδάσος,
εντοπίζεται μεταξύ των θέσεων Γιοβάνιτσα και Πρώτο Νερό και κινείται προς την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, χωρίς όμως να απειλείται μέχρι στιγμής το μοναστήρι.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρήψεις 11 πυροσβεστικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, μεταξύ αυτών δύο στρατιωτικά Σινούκ. Από ξηράς επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες, ενώ πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές, και δυνάμεις του Στρατού συνδράμουν το έργο της κατάσβεσης.

Στο πλευρό των ελλήνων πυροσβεστών βρίσκονται από χθες, συνάδελφοί τους από τη Σερβία, που ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες.

Εναέρια και επίγεια μέσα καθώς και 309 άτομα προσωπικό, διέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος.

Συγκεκριμένα, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, διατέθηκαν 5 αεροσκάφη CL-415, 9 αεροσκάφη CL-215, 2 ελικόπτερα CH-47D, 21 αξιωματικοί και 268 οπλίτες από ΓΕΣ, 20 σμηνίτες από ΓΕΑ, 40 οχήματα διαφόρων τύπων, 4 ρυμουλκά, 7 υδροφόρες, 7 προωθητές γαιών και 6 αρματοφορείς.Σε επιφυλακή συνεχίζουν να βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες στρατιωτικές μονάδες της κεντρικής Μακεδονίας καθώς και οι διοικήσεις των μείζονων επιχειρησιακών σχηματισμών της περιοχής για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι συνεχείς και απρόβλεπτες αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων, η ένταση των οποίων, πάντως, έχει κοπάσει τις τελευταίες ώρες.

Στο μεταξύ, οι πύρινες εστίες που εντοπίζονταν μέχρι χθες κοντά στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Φωτιά στη Ρόδο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παντανάσα της Ρόδου.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Keywords
Τυχαία Θέματα