Μαφιόζικη επίθεση καταγγέλλει η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου

20:58 11/12/2012 - Πηγή: 24wro
Μαφιόζικη χαρακτηρίζει η Πρυτανική Αρχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την ...
χθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων στο χώρο της Πρυτανείας, με ανακοίνωσή της.
Επιπλέον, χθες το μεσημέρι, έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου, στην οδό Πατησίων, αστυνομικοί με μοτοσικλέτες, που περνούσαν από το σημείο, δέχθηκαν επίθεση με ξύλα και πέτρες.
Η Πρυτανική Αρχή στην ανακοίνωσή της, τονίζει «το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου τριμελής ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλε στον χώρο της Πρυτανείας
αναζητώντας τον Πρύτανη, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε. Αφού τρομοκράτησε το προσωπικό της Πρυτανείας, το υποχρέωσε να ανοίξει το γραφείο του Πρύτανη. Στη συνέχεια, επιδόθηκε σε μεγάλης έκτασης βανδαλισμούς και καταστροφές εντός του γραφείου. Της παραπάνω "μαφιόζικης" ενέργειας, είχε προηγηθεί η αναίτια εισβολή αστυνομικών στο ισόγειο του κτιρίου του Πανεπιστημίου επί της οδού Αντωνιάδου», εισβολή για την οποία η Πρυτανεία διαμαρτύρεται, ζητώντας παράλληλα τη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων.
Ακόμα, στην ανακοίνωσή της, η Πρυτανεία δηλώνει την ανησυχία και τον αποτροπιασμό της για την «τρομοκρατική» ενέργεια που έλαβε χώρα στο γραφείο του πρύτανη και δηλώνει πως είναι υποχρέωσή της να καταγγείλει στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στην ελληνική κοινωνία και στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, «πρακτικές που δεν ταιριάζουν στο Πανεπιστήμιο και τον ρόλο του, κατακρεουργούν το ακαδημαϊκό άσυλο και αποσκοπούν στην τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας.
«Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργεί σε καθεστώς τρομοκρατίας» δήλωσε η Πρυτανεία. Ταυτόχρονα, γνωστοποιεί πως έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας «για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων».
«Εκφράζουμε την αταλάντευτη θέση μας ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες σκοτεινές πρακτικές να παρεισφρήσουν στο Πανεπιστήμιό μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα