Λύση για τα υπερχερωμένα νοικοκυριά λίγο πριν κλείσει η Βουλή

12:45 11/4/2012 - Πηγή: 24wro
Λύση της ύστατης ώρας και λίγο πριν κλείσει η Βουλή αναζητεί η Κυβέρνηση για τα ...
υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σε συνεννόηση και συμφωνία με την ΕΚΤ και την Τρόϊκα. Αυτό επιδιώκεται να γίνει μάλλον με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επαναφέροντας τις ευεργετικές διατάξεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που είχαν αποσυρθεί (Νόμος Κατσέλη), όπως ανέφερε χθες στη Βουλή
ο κ. Γ. Κουτρουμάνης.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας, η διαδικασία διαβούλευσης των συνεργατών του με το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ολοκληρώθηκε και «υπήρξε θετική εξέλιξη για τις ρυθμίσεις».

Καθώς όμως η Βουλή κλείνει και δεν έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία, ενώ μένει να ολοκληρωθεί η διαβούλευση ΕΚΤ και ΤτΕ, η κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

«Μέχρι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την Τράπεζα της Ελλάδος και φαίνεται ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προχωρήσει η ρύθμιση αυτή. Επειδή όμως κλείνει η Βουλή, έχω ενημερώσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να εξετάσουμε τη δυνατότητα ρύθμισης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου», πρόσθεσε. Να σημειωθεί, ότι θετικά για το θέμα αυτό διάκειται και το ΔΝΤ και μάλιστα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά σύμφωνα με έκθεσή τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα