Λουκέτο στο πρόγραμμα των Υποβρυχίων από τον Σκαραμαγκά!

18:02 7/4/2012 - Πηγή: 24wro
Και επισήμως ανακοίνωσε η Διοίκηση – του... γαλλολιβανέζου κ. Σάφα – ότι τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ότι όχι μόνο θεσπίζουν την εκ περιτροπής εργασία των 1100 εργαζομένων αλλά προχωρούν και την διακοπή του προγράμματος ναυπήγησης των Υποβρυχίων!
Την στιγμή που η κυβέρνηση έχει πληρώσει πάνω από το 70% του κόστους 4 +1 υποβρυχίων και έχει πάρει μόνο ένα υποβρύχιο, το πρόγραμμα μπλοκάρεται.
Η εταιρία, που φέρεται να έχει εμπλοκή και με τους γερμανούς συνιδιοκτήτες, αφήνει ένα παράθυρο επαφής -ίσως για να δείπως θα πάει το θέμα της άρσης του εμπάργο από την ΕΕ
που γράψαμε νωρίτερα.Οσον αφορά δε το επιχείρημά της εταιρίας ότι δεν την πληρώνει το Πεντάγωνο, από το Υπουργείο Αμυνας απαντούν ότι αυτό γίνεται διότι δεν ..βλέπουν έργο!
Τα Ναυπηγεία ανακοίνωσαν τα εξής:
»Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε» (ΕΝΑΕ) ανακοινώνει με λύπη την απόφασή του για εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία, μετά από διαβουλεύσεις πολλών μηνών.
H εταιρεία εξοφλούσε για διάστημα μεγαλύτερο του έτους το σύνολο των αποδοχών των εργαζόμενων της, χωρίς να λαμβάνει πληρωμές από τον κύριο πελάτη της (Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό), παρότι:
Το Ελληνικό Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις, που είχε αναλάβει με σύμβαση που ψήφισε η Βουλή και έχει ισχύ νόμου (Ν. 3885/2010).
Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση να αναλαμβάνει το Ναυπηγείο εργασίες από ξένες χώρες και επιπλέον, με την ερμηνεία που δίνει το Υπουργείο Άμυνας, απαγορεύεται ακόμη και η συμμετοχή της εταιρείας σε διαγωνισμούς που προκηρύσσονται από το Πολεμικό Ναυτικό.
Το υπάρχον πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων διακόπηκε, διότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταβάλλει τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση πληρωμές.
Η Διοίκηση της εταιρείας, επιδεικνύοντας ευαισθησία στις ανάγκες τόσο των εργαζομένων, όσο και της ευρύτερης περιοχής του Ναυπηγείου, θα συνεχίσει με καλή πίστη τις προσπάθειες διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς.
Υπογραμμίζεται από τη Διοίκηση της εταιρείας, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα βιώσιμης λειτουργίας επιχείρησης, στην οποία απαγορεύεται κάθε εξαγωγική αλλά και εγχώρια δραστηριότητα, ο δε κύριος πελάτης της δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλών, που αφορούν τις μοναδικές υπάρχουσες συμβάσεις».
Για να δούμε πόσο θα επιμείνουν στο »λουκέτο» ή είναι εκβιασμός…

prionokordela.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα