Λονδίνο: 2 νεκροί, 13 τραυματίες ο απολογισμός από τη συντριβή ελικοπτέρου

19:40 16/1/2013 - Πηγή: 24wro
Δύο νεκροί και 13 τραυματίες, εκ των οποίων έξι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους...
είναι ο τελικός απολογισμός της συντριβής ελικοπτέρου στο κεντρικό Λονδίνο. Νεκροί είναι ο πιλότος και ένας ανυποψίαστος πολίτης που βρισκόταν στην περιοχή.

Το ελικόπτερο τύπου Agusta 109 προσέκρουσε στις 8 το πρωί τοπική σε γερανό που βρίσκεται στην κορυφή 50ώροφου κτιρίου το οποίο είναι ακόμα υπό κατασκευή στην περιοχή του Vauxhall.

Στη
συνέχεια συνετρίβη στο οδόστρωμα, πολύ κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές, σε σταθμούς τρένων και λεωφορείων, με αποτέλεσμα να εκραγεί. Συντρίμμια του ελικοπτέρου διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους, ενώ προκλήθηκε πυρκαγιά από τα καύσιμα. Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα απανθρακώθηκαν. Ο οδηγός ενός φλεγόμενου οχήματος σώθηκε την τελευταία στιγμή, όπως ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι εργαζόμενοι στην οροφή του κτιρίου δεν είχαν ακόμα αναλάβει το πόστο τους. Ο χειριστής του γερανού είχε καθυστερήσει, ενώ οι περίπου 60 εργάτες που βρίσκονταν στο κτίριο ήταν στους πρώτους ορόφους του κτιρίου.

Το ελικόπτερο πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση στην περιοχή του Τάμεση, πιθανότατα για να έχει καλύτερη ορατότητα λόγω της χαμηλής νέφωσης και της πρωινής ομίχλης. Εκτιμάται ότι το δυστύχημα οφείλεται στην κακή ορατότητα, ενώ περίοικοι έχουν αναφέρει πως δεν είναι σίγουροι κατά πόσο λειτουργούσε προειδοποιητικό φως στη κορυφή του γερανού.

Ο πιλότος είχε πολύχρονη εμπειρία πετώντας με ελικόπτερα-ασθενοφόρα. Πρόκειται για τον 50χρονο Πιτ Μπαρνς, ο οποίος είχε συμμετάσχει και σε κινηματογραφικές ταινίες όπως το Die Another Day και το Saving Private Ryan πετώντας ελικόπτερα.

Το υπό κατασκευή κτίριο ονομάζεται St George Wharf Tower. Μετά την ολοκλήρωσή του θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης με κατοικίες στη Βρετανία, ενώ το σχέδιο προβλέπει και τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στην οροφή. Αποτελεί μέρος οικιστικού συγκροτήματος που κατασκευάζεται στην περιοχή, στη νότια όχθη του Τάμεση λίγα μέτρα από το αρχηγείο της ΜΙ6 και όχι μακριά από το κτίριο του Κοινοβουλίου.

Η αστυνομία έχει εκκενώσει την περιοχή καθώς υπάρχουν φόβοι για τη σταθερότητα του γερανού, ο βραχίονας του οποίου κρέμεται στο πλάι του κτιρίου. Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις συγκοινωνίες.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη περί τρομοκρατικής ενέργειας.

Τη λύπη του για το δυστύχημα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

skai.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα