Λερναία... Υδρα η φοροδιαφυγή

13:33 20/8/2012 - Πηγή: 24wro
Ολα ξεκίνησαν όταν άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε ταβέρνα...
Διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε κόψει αποδείξεις και τον συνέλαβαν. Οι σκηνές που ακολούθησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα και στο λιμάνι έδωσαν μια πρώτης τάξεως αφορμή για να λοιδορηθεί άλλη μία φορά η χώρα

Είναι η πρώτη φορά που η φήμη της Υδρας έφτασε στα πέρατα του κόσμου, όχι ως το ξεχωριστό διαμάντι του Αργοσαρωνικού,
αλλά ως το «νησί των φοροφυγάδων».

Οι εικόνες με τους προπηλακισμούς του συγκεντρωμένου πλήθους στο λιμάνι του νησιού αλλά και των ΜΑΤ να συνοδεύουν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσαν ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής έκαναν τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Παρά τις προσπάθειες των τοπικών παραγόντων για την υποβάθμιση του γεγονότος, η αφορμή για ακόμη έναν διασυρμό της χώρας είχε δοθεί...

Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν οι αστυνομικοί του τμήματος φορολογικής αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας έφτασαν στην Υδρα για να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε καταστήματα. Οι αξιωματικοί βρίσκονταν την προηγούμενη ημέρα στις Σπέτσες, συνεχίζοντας τις «εφόδους» τους στα νησιά. Μόλις έφτασαν στην Υδρα, άφησαν τα πράγματά τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σκόπευαν να φύγουν με το τελευταίο πλοίο της ημέρας.

Τα επεισόδια στην Υδρα δεν περιορίστηκαν στο λιμάνι και στο αστυνομικό τμήμα, αλλά επεκτάθηκαν και στο πλοίο «Flying Cat

Η πρώτη «επίσκεψη» που πραγματοποίησαν ήταν σε ταβέρνα. Μόλις έφτασαν, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες της ομόρρυθμης εταιρείας ότι θα έκαναν έλεγχο και έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το κλιμάκιο διαπίστωσε ότι από τις 13 παρέες που έτρωγαν στο μαγαζί στις 11 δεν είχε κοπεί απόδειξη. Αν και οι παραγγελίες είχαν καταχωριστεί στη συσκευή παραγγελίας και ήταν ήδη σερβιρισμένες, δεν είχαν εκδοθεί οι αντίστοιχες αποδείξεις. Ωστόσο, το ποσό ξεπερνούσε τα 700 ευρώ και έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή η αυτόφωρη διαδικασία.

Τον γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες με τους προπηλακισμούς και τα ΜΑΤ στην Υδρα

Τότε οι αστυνομικοί ζήτησαν να μιλήσουν με τους υπευθύνους του καταστήματος. Η άδεια του μαγαζιού είχε εκδοθεί στο όνομα μιας γυναίκας της οποίας ο γιος ήταν στο ταμείο. Και οι δύο -ως μέτοχοι στην ομόρρυθμη εταιρεία- ήταν συνυπεύθυνοι σύμφωνα με τον νόμο.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά, κι ενώ οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να συλλάβουν μάνα και γιο, η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία. Το κλιμάκιο επικοινώνησε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να τη συνοδεύσουν σε θεραπευτήριο. Ο γιος της οδηγήθηκε στο τμήμα.

Εκτός από το Spiegel, και άλλα γερμανικά ΜΜΕ είχαν εκτενή ρεπορτάζ για τα γεγονότα στην Υδρα

Στο μεταξύ, στο μικρό λιμάνι του νησιού η είδηση για την επικείμενη σύλληψη του μαγαζάτορα είχε μαθευτεί. Πλήθος από άλλους ιδιοκτήτες και εργαζομένους σε άλλα καταστήματα άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το αστυ
Keywords
Τυχαία Θέματα