Λ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το ντέρμπι έχει τεράστια βαθμολογική σημασία

20:04 16/3/2012 - Πηγή: 24wro
Στο γήπεδο θα μιλήσουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό...
τόνισε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο άσος του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε το την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό «ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο».

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ιδιαίτερα όταν προέρχεσαι από δύο άσχημα αποτελέσματα...», τόνισε
χαρακτηριστικά ο μέσος των «πρασίνων» ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τους «ερυθρόλευκους», όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγωνιστική καθίζηση του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως δεν είναι αργά για... αντεπίθεση και κατάκτηση του τίτλου.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου:
Λάζαρε, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, θεωρείς ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι το ματς της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό;
«Νομίζω ότι το παιχνίδι έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Είναι το ματς της χρονιάς μέχρι το επόμενο, γιατί αν κερδίσουμε θα πρέπει να επικρατήσουμε οπωσδήποτε στα εκτός έδρας παιχνίδια με ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης, για να ελπίζουμε και να είμαστε κοντά στην υπόθεση τίτλος».
Αισθάνεστε ότι το ντέρμπι που ακολουθεί είναι και η τελευταία ευκαιρία τίτλου για την ομάδα σου;
«Δεν θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι και να πω πολλά πράγματα. Γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ιδιαίτερα όταν προέρχεσαι από δύο άσχημα αποτελέσματα... Είχαμε πει ότι θα τα δώσουμε όλα, τελικά δεν τα καταφέραμε. Αυτή τη φορά ας κρατήσουμε χαμηλούς τόνους... Πάμε για να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, είναι ένα ντέρμπι που το περιμένει όλος ο κόσμος και περιμένουμε και εμείς».
Υπάρχει εξήγηση για αυτή την αγωνιστική καθίζηση του Παναθηναϊκού, από την ήττα από τον Λεβαδειακό και μετά, αν και μεσολάβησαν δύο παιχνίδια με θετική απόδοση;
«Δεν μπορώ να το καταλάβω, γιατί μετά τη Λιβαδειά, μεσολάβησαν δύο παιχνίδια, στα οποία η ομάδα έπαιξε καλά και τα κέρδισε. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, όμως από την άλλη αν μιλήσουμε και καθαρά ποδοσφαιρικά, αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου».
Σας πληγώνουν αυτά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα;
«Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, γιατί δεν καταφέραμε να μείνουμε στην πρώτη θέση. Όμως από τη στιγμή που ακόμα ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα- και βαθμολογικό και γενικό- πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».
Πάντως σε ένα ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική ή αγωνιστική κατάσταση μιας ομάδας...
«Αυτό είχαμε πει για τα προηγούμενα ντέρμπι και αυτό είδαμε να γίνεται. Ήμασταν 12 και 15 βαθμούς από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, όμως δεν έπαιξε ρόλο η βαθμολογική κατάσταση. Σίγουρα τα ντέρμπι είναι έτσι, αν και η διαφορά μπορεί να πάει στον ένα βαθμό. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας».
Το βράδυ της Κυριακής, βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Που μπορεί να κριθεί το παιχνίδι;
«Ο καθένας θα κοιτάξει να βελτιώσει τις αδυναμίες του και ο αντίπαλος θα κοιτάξει να χτυπήσει στις αδυναμίες του αντιπάλου. Θα γίνει ανάλυση στην κάθε ομάδα, θα δουν ο καθέ
Keywords
Τυχαία Θέματα