ΚΥΠΡΟΣ: Διαψεύδονται τα περί στάσης πληρωμών

21:00 18/12/2012 - Πηγή: 24wro
Η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει όλες τις χρηματοδοτικές της ανάγκες και δεν υπάρχει ενδεχόμενο στάσης πληρωμών, αναφέρει... σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου.

«Σε σχέση με δημοσιεύματα στον εγχώριο Τύπο για επικείμενη στάση πληρωμών από την Κυπριακή Δημοκρατία, το υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει όλες τις τρέχουσες χρηματοδοτικές της ανάγκες και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παρά τις σημερινές διαβεβαιώσεις
του κυπριακού υπουργείου, χθες ήταν δραματικοί οι τόνοι στη Βουλή, με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, να απευθύνει σαφή προειδοποίηση ότι, εάν οι ημικρατικοί οργανισμοί αρνηθούν να δανειοδοτήσουν το κράτος, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κηρύξει στάση πληρωμών.

Τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμα και αναμένεται να ενταθούν οι πιέσεις της κυβέρνησης στις ημικρατικές επιχειρήσεις.

Όπως είπε ο κ. Πατσαλίδης ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, που συνεδρίασε εκτάκτως, έχουν εξαντληθεί όλες οι άλλες εναλλακτικές πηγές, δεν υπάρχει σχέδιο Β για τη χρηματοδότηση του κράτους και επομένως η ΑΗΚ, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών και η Αρχή Λιμένων θα πρέπει να τηρήσουν στάση υπευθυνότητας και να εγκρίνουν δανειοδότηση 250 εκατ. ευρώ από τα ταμεία συντάξεων των υπαλλήλων.

tromaktiko
Keywords
Τυχαία Θέματα