Κύπελλο Αγγλίας: Με φόντο την ιστορία

17:10 14/5/2011 - Πηγή: 24wro
Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο κόντρα στην πρωτάρα....
σε τελικό της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη Στόουκ στον 130ο του κυπέλλου Αγγλίας  που θα φιλοξενηθεί στο «Γουέμπλεϊ».

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ο τεχνικός των «πολιτών» Ρομπέρτο Μαντσίνι θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσει τον …ρόλο του κάπτεν της ομάδας Κάρλος Τέβες ο οποίος έχει μόλις ένα αγωνιστικό 10λεπτο στα πόδια του τον τελευταίο μήνα έπειτα από πρόβλημα τραυματισμού που τον είχε κρατήσει εκτός μάχης για τέσσερα ματς πριν επιστρέψει μεσοβδόμαδα στον αγώνα πρωταθλήματος
κόντρα στην Τότεναμ όταν μπήκε λίγο πριν από το τέλος ως αλλαγή. Στη διάθεση του επίσης είναι και ο Γκάρεθ Μπάρι που ξεπέρασε επίσης ανάλογο πρόβλημα και έτσι μοναδικοί απόντες για τη Σίτι που θα παίξει για πρώτη φορά έπειτα από 30 χρόνια σε τελικό θα είναι ο τιμωρημένος Κόλο Τουρέ και ο λαβωμένος Τζερόμ Μπόατενγκ.
•    Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κατακτήσει άλλες τέσσερις φορές το κύπελλο (1904, 1934, 1956, 1969) ενώ σε ισάριθμες ακόμα έχει φθάσει στον τελικό (1926, 1933, 1955, 1981). Τελευταίο της τρόπαιο ήταν το Λιγκ Καπ το 1976. Από το 2008 όταν την αγόρασε ο σεΐχης Μανσούρ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν,  έχει δαπανήσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα,  300 εκατομμύρια στερλίνες και το σωματείο χαρακτηρίζεται ως το πλουσιότερο στον κόσμο.
•    Η αμοιβή για τη νικήτρια ανέρχεται στα 1,8 εκατομμύρια στερλίνες ενώ εκείνη για τον ηττημένο είναι το μισό ποσό.
•    Η Σίτι βρίσκεται στην 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ ισάριθμα σκαλιά πιο ψηλά από την αντίπαλο της με έξι νίκες και 19 βαθμούς παραπάνω.
•    Έχει νίκες στα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα της ματς με τελευταία εξ αυτών  το εντός έδρας 1-0 μεσοβδόμαδα επί της Τότεναμ που της χάρισε το παρθενικό της εισιτήριο για Τσάμπιονς Λιγκ .
•    Μετράει 13 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο δίχως ισοπαλία.
•    Έχει μόλις μια νίκη εκτός έδρας στα 12 πιό πρόσφατα της ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το 1-0 επί της Μπλάκμπερν για την Πρέμιερ Λιγκ στις 25 Απρίλη

•    Η Στόουκ είναι η τελευταία ομάδα από την Πρέμιερ Λιγκ που την έχει αποκλείσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
•    Δεν έχει δεχθεί γκολ στους τέσσερις προηγούμενους γύρους της διοργάνωσης και έχει πετύχει 10.
•    Στο δρόμο για τον τελικό έχει  αποκλείσει μία ομάδα από τη Λιγκ 1 (τη Νοτς Κάουντι σ’ επαναληπτικό), δύο από την Τσάμπιονσιπ ( την Λέστερ σ’ επαναληπτικό και την Ρέντινγκ) και δύο από την Πρέμιερ Λιγκ (Άστον Βίλα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).
•    Ο τελικός διεξάγεται την ημέρα που ο Γιαγιά Τουρέ γιορτάζει τα 28α του γενέθλια .
•    Τα 17 της εφετινά γκολ στη διοργάνωση έχουν πετύχει 10 διαφορετικοί παίκτες με πρώτους σκόρερ  με τρία έκαστος τους Κάρλος Τέβες και Πατρίκ Βιειρά.


ΣΤΟΟΥΚ: Στην ομάδα του Τόνι Πούλις την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν οι λαβωμένοι Ρόμπερτ Χουτ και Μάθιου Εθέρινγκτον θα μπορέσουν να δώσουν το «παρών». Εκτός μάχης παραμένουν οι μακρο
Keywords
Τυχαία Θέματα