Κόβουν μισθούς και συντάξεις, διαπραγματεύονται αγορές πανάκριβων φρεγατών

18:06 4/3/2012 - Πηγή: 24wro
Την ώρα που η απελπισία κατακλύζει... τον κόσμο της εργασίας, που επιβάλλονται εργασιακές σχέσεις Κίνας και συντάξεις πείνας, ενώ η ανεργία των νέων μέχρι 27 ετών... εκτινάσσεται στο 50%, η φοροεπιδρομή είναι ατελείωτη, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος διαπραγματεύεται την κατασκευή έξι (6) φρεγατών.

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η πείνα, η ανεργία, η εξαθλίωση των εργαζόμενων-νέων-συνταξιούχων απλά δεν του νοιάζει. Αντίθετα το βάθεμα των όρων
εκμετάλλευσης των εργαζομένων αποτελεί την προϋπόθεση του νέου γύρου καπιταλιστικής κερδοφορίας, την ικανοποίησης της νέας Μεγάλης Ιδέας του ελληνικού κεφαλαίου για συγκυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο με το Ισραήλ, με βασικό επίδικο την εκμετάλλευση των μεγάλων ενεργειακών αποθεμάτων.

Δεν είναι τυχαίο ότι το ίδιο Σαββατοκύριακο που τα ΜΜΕ κατακλύζονται από τους σχεδιασμούς του Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκου για την αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που έπονται του ταξιδιού του Δ.Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ (θέματα των επαφών με την αμερικανική κυβέρνηση οι εξελίξεις στη Μ.Ανατολή, οι ΑΟΖ, οι εξοπλισμοί κλπ), ακολουθούν οι διαρροές στα έντυπα του «εθνικού εργολάβου» που αναφέρουν ότι «η ελληνογαλλική διακρατική συμφωνία για την κατασκευή έξι φρεγατών τύπου FREMM, που υπογράφτηκε το 2009, παραμένει σε ισχύ και προχωρούν κανονικά όλα τα στάδια των προπαρασκευαστικών διαδικασιών για την ολοκλήρωση και την υπογραφή της τελικής σύμβασης. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Δ. Αβραμόπουλος στην «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα των γαλλικών φρεγατών το «κρατάμε ανοιχτό», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι εκκρεμεί επίσκεψή του στο Παρίσι»!

Πρόκειται για μια κολοσσιαία αγορά κόστους 6 δις ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται το κόστος των εξοπλισμών, των τεράστιων αυτών πλοίων, ωκεάνιων προδιαγραφών, που έχουν ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων, μεταξύ των οποίων και του επίτιμου Α.ΓΕΝ Παππά.

Γιατί όμως αγοράζονται αυτά τα πανάκριβα και τεράστια πλοία: καταρχήν ικανοποιούν τις νατοϊκές ανάγκες τόσο όσον αφορά την συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, όσο και τις ανάγκες της Νατοϊκής Αντιπυραυλικής Άμυνας. Δεύτερο, δίνουν πλεονέκτημα στο Πολεμικό Ναυτικό στον ανταγωνισμό του με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελούν βήμα κυριαρχίας του στην Ανατολική Μεσόγειο, σε συνδυασμό με την στρατηγικού τύπου στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ. Τρίτον αποτελούν κάλυψη για τους εφοπλιστές που απαιτούν την προστασία του Πολεμικού Ναυτικού από την Πειρατεία, ενώ ταυτόχρονα πλήθος Ελλήνων επιχειρηματιών προσδοκούν χρυσοφόρα συμβόλαια από τα αντισταθμιστικά οφέλη και τις υπεργολαβίες που θα συνοδεύσουν την παραγγελία των γαλλικών φρεγατών!!! Δεν είναι τυχαίο, ότι η λαϊκή δεξιά που εμφανίζεται ως αντιμνημονιακή (Καμμένος, Ψωμιάδης, Κόμμα Αποστράτων, Δημιουργία Ξανά, δολοφονικές ορδές της Χρυσής Αυγής) κάνει κεντρικό ζήτημα του προγράμματος της τις ΑΟΖ, απαιτεί τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και πραγματοποίηση αγορών όπλων! Χαρακτηριστικό
Keywords
Τυχαία Θέματα