Κούρεμα 30% στις δομές του Δημοσίου

15:13 15/7/2012 - Πηγή: 24wro

«Μαχαίρι» έως και 30% στις δομές της δημόσιας διοίκησης..., χωρίς απολύσεις προσωπικού και υιοθέτηση τάχιστων ρυθμών για την ολοκλήρωση της διοικητικής μεταρρύθμισης, συμφωνήθηκε κατά τη χθεσινή μίνι διυπουργική σύσκεψη υπό τον Αντ. Σαμαρά με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, Οικονομικών
Γ. Στουρνάρα και Επικρατείας Δ. Σταμάτη.

Όπως ξεκαθαρίστηκε, επικεφαλής του όλου εγχειρήματος τίθεται προσωπικά ο πρωθυπουργός. Σε μία άκρως συμβολική κίνηση, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε ο ίδιος το υπουργείο, προκειμένου να καταδείξει τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο εγχείρημα, που θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την πάταξη της γραφειοκρατίας και την εξοικονόμηση πόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα στείλει επιστολή σε όλους τους υπουργούς με την οποία θα τονίζει τη σημασία της μεταρρύθμισης για την οικονομία, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και θα ζητάει ένταση ρυθμών και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την παρουσία του πρωθυπουργού, καθώς δείχνει τον εξαιρετικό χαρακτήρα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ τόνισε την απόφαση της κυβέρνησης και τους υπουργείου να προχωρήσει με βήμα ταχύ τη διαδικασία, κάτι που θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα τόσο εντός συνόρων όσο και για τους εταίρους μας. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη συμφωνήθηκε και το χρονοδιάγραμμα:

Μέχρι τέλος Ιουλίου πρόκειται να αναλάβουν έργο όλες οι επιτροπές που θα αξιολογήσουν τις δομές των υπουργείων για να συμφωνηθεί μία κοινή μεθοδολογία. Τέλος Αυγούστου αρχίζει σε όλα τα υπουργεία η αξιολόγηση των δομών, ενώ το Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο το οργανόγραμμα του υπουργείου, του πρώτο στο οποίο έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και θα αποτελέσει τον πιλότο για όλα τα υπουργεία.

Αξιολόγηση
Η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και θα οδηγεί σε μείωση 30%. Η εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους, αν και δεν μπορεί να εκτιμηθεί στην παρούσα φάση με ασφάλεια, ωστόσο υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να είναι ανάλογη της περικοπής δομών. Θα ακολουθήσει από τις αρχές Ιανουαρίου η αξιολόγηση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, η οποία πρόκειται να διενεργηθεί από την ίδια τη διοίκηση και όχι από ιδιωτικές εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μανιτάκης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις. Παράλληλα θα τηρηθεί απαρέγκλιτα η αναλογία 1 προς 5 στις προσλήψεις.imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα