Κόπα Λιμπερταδόρες: Οι έδρες τον πρώτο λόγο

22:55 28/4/2011 - Πηγή: 24wro
Τα μεγάλα ματς τώρα αρχίζουν στο Κόπα Λιμπερταδόρες...
με την φάση των «16», όπως ακριβώς και στο ΝΒΑ που τα πλέι οφ είναι η «ώρα της αλήθειας». Έτσι και στη Λατινική Αμερική και την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση που σήμερα μας επιφυλάσσει δύο συναρπαστικά ματς που θα μας προσφέρουν σίγουρα δυνατές συγκινήσεις.






ΠΕΝΙΑΡΟΛ-ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ








Χωρίς προϊστορία στο Κόπα Λιμπερταδόρες αυτό το
ζευγάρι.




Πενιαρόλ: Πέρασε ως δεύτερη από τον 8ο όμιλο έχοντας κάνει τρείς νίκες αλλά και τρεις ήττες. Ισορροπημένη στατιστική για τους Ουρουγουανούς που αν θέλουν να έχουν συνέχεια στη διοργάνωση επιβάλλεται να κάνουν σήμερα ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Η αντίπαλος τους δεν είναι αμελητέα ποσότητα στο ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής -έξαλλου μιλάμε για την κάτοχο του τροπαίου- και ο Αγκίρε ξέρει πως τα δύο ραντεβού με τους Βραζιλιάνους κρύβουν πολλές παγίδες.




Παρόλα αυτά οι «κιτρινόμαυροι» έχουν πολύ δυνατή έδρα και θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, θα επιτεθούν από το πρώτο λεπτό. Σίγουρα το έργο τους θα είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά μόνο με μεγάλες νίκες φτάνεις στην κορυφή. Το μομέντουμ πάντως το έχουν οι «Μάνιας» αφού στο εγχώριο πρωτάθλημα κάνουν «παρέλαση» με επτά σερί νίκες. Με 25 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο ισοβαθμούν στην 1η θέση με τη Νασιονάλ του Μοντεβιδέο και όλα δείχνουν πως δεν θα αργήσει η ώρα που θα οδηγούν μόνοι τους την «κούρσα» του τίτλου.




Για την αποψινή αναμέτρηση στο «Σεντενάριο» ο τεχνικός της Πενιαρόλ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ουρέτα (πλάγιος μέσος), Γκονζάλες (στόπερ) και Τζεβγκουεσιάν (επιθετικός) ενώ το… κουαρτέτο των απόντων για τους γηπεδούχους συμπληρώνει ο τιμωρημένος βασικός επιθετικός Ολιβέρα.










Ιντερνασιονάλ: Οι «Κολοράντος» πάνε σε ένα κατάμεστο «Σεντενάριο» προκειμένου να θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες και να υπερασπιστούν τον τίτλο των πρωταθλητών της Λατινικής Αμερικής. Σαν φιλοξενούμενοι έχουν παίξει αρκετές φορές μπροστά σε 66.000 θεατές και δεν θα επηρεαστούν από την εκρηκτική ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι της γηπεδούχου. Σίγουρα έχουν και την ικανότητα αλλά και την εμπειρία σαν ομάδα για να «αποδράσουν με θετικό αποτέλεσμα από την «καυτή» έδρα της Πενιαρόλ.








Δεν αρκεί όμως να βγάλουν αυτές τις αρετές στο χορτάρι, χρειάζονται πολλά περισσότερα ώστε να καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση εις βάρος των Ουρουγουανών. Την «τεχνογνωσία» πάντως την έχουν οι Βραζιλιάνοι και μας το έδειξαν πρόσφατα στον κρίσιμο τελευταίο αγώνα του 6ου ομίλου- όπου κρινόταν η 1η θέση – κόντρα στην Έμελεκ με το άνετο 2-0.




Σε καλή κατάσταση η ομάδα από την στιγμή που ανέλαβ
Keywords
Τυχαία Θέματα