Κόντρες και συμπλοκές στο Πανεπιστήμιο Πάτρας

08:46 28/5/2011 - Πηγή: 24wro
Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο με τις περιβόητες κόντρες...
στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μέχρι και στο Νοσοκομείο κατέληξε νεαρός που συμμετείχε στους αγώνες. Η αστυνομία στέκεται στην κατάσταση απλός θεατής, αφού λόγω του ασύλου, δεν μπορεί να παρέμβει.


Το περιστατικό συνέβη όταν Πατρινοί «μηχανόβιοι» ήλθαν αντιμέτωποι με Αιγιώτες.

Η «κόντρα» διεξήχθη βραδινές ώρες και το στοίχημα ήταν μεγάλο χρηματικό ποσό.
Οι Πατρινοί έχασαν τον αγώνα, όμως αρνήθηκαν να καταβάλλουν το ποσό του στοιχήματος στους Αιγιώτες,
με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή και να τραυματιστεί ο νεαρός Πατρινός. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, με τους κατοίκους του Ρίου να έχουν απηυδήσει από τους ήχους των «φτιαγμένων» μοτοσικλετών και των αυτοκινήτων που συναγωνίζονται στις αυτοσχέδιες πανεπιστημιακές πίστες.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γεώργιος Παναγιωτάκης, μίλησε στο newsbomb.gr για το θέμα, τονίζοντας πως: « το πρόβλημα δεν είναι απλό, έχουμε ενημερώσει τους πάντες, αστυνομία, τροχαία, το δήμο Πάτρας και δυστυχώς δεν μπορεί να λυθεί εύκολα.

«Ανησυχούμε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αλλά και των φοιτητών που ενδεχομένως να βρίσκονται μέσα».
Ο κ. Γιώργος Παναγιωτάκης υπογράμμισε πως καταβάλλονται προσπάθειες σε συνεργασία με την αστυνομία, αλλά το θέμα είναι πολύ σύνθετο, καθώς αν η αστυνομία προχωρήσει σε κλήσεις, υπάρχει ο υπαρκτός φόβος των αντιποίνων από πλευράς «εισβολέων», με την πρόκληση φθορών στο χώρο του Πανεπιστημίου.

«Κρίνω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από την αρχή. Σύντομα θα ξεκινήσει διαγωνισμός για την πρόσληψη φυλάκων μέσω ΑΣΕΠ τους οποίους όμως θα πληρώνει το Πανεπιστήμιο, με χρήματα της επιτροπής ερευνών. Επίσης έχουμε αγοράσει μπάρες οι οποίες θα τοποθετηθούν αμέσως μετά την πρόσληψη των φυλάκων».

Ο πρύτανης όμως σημειώνει πως το πρόβλημα με τους «μηχανόβιους» δεν είναι το μοναδικό. «Στο χώρο του πανεπιστημίου έχουν εγκατασταθεί ρομά που έχουν κατακλέψει το ίδρυμα, αρπάζοντας καλώδια, καθίσματα, ακόμα και σχάρες φρεατίων. Κινδυνεύουν πλέον φοιτητές, και εργαζόμενοι».

Κλείνοντας, ο Γ. Παναγιωτάκης ζητά τη συμπαράσταση κατοίκων και φορέων της Πάτρας καθώς όπως τονίζει πρόκειται για το συμφέρον το δικό τους και των παιδιών τους.





newsbomb.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα