Κόλαφος το βούλευμα για τη Βίκυ Σταμάτη

21:28 18/10/2012 - Πηγή: 24wro
Κόλαφος για τη Βίκυ Σταμάτη είναι το σκεπτικό του βουλεύματος του...
Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο απορρίφθηκε η τρίτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης που έχει υποβάλλει η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ’ αρ. 31/2012 βούλευμά του αντικρούει έναν προς έναν τους λόγους που επικαλείται η κ. Σταμάτη για την αποφυλάκιση της, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση
του εισαγγελέα Γ. Βούλγαρη. Οι δικαστές δεν φάνηκαν να πείθονται από τα ψυχολογικά προβλήματα που υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου λόγω του ότι βρίσκεται μακριά από το ανήλικο παιδί της. Υπενθυμίζουν μάλιστα στην κ. Σταμάτη πως ειδικά την περίοδο αυτή πολλοί γονείς αναγκάζονται να στερούνται τα παιδιά τους, χωρίς καν αν ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό, αλλά εξαιτίας των δεινών που προκάλεσαν στη χώρα μας μια σειρά λόγων όπως η διαφθορά.

«Είναι γεγονός ότι πολλά δεινά προκαλούνται όταν ο γονέας ή οι γονείς σε μια οικογένεια καταλήγουν στη φυλακή. Τα ίδια δεινά προκαλούνται όμως και στους ανθρώπους που σε μια πατρίδα που πένεται, λόγω της διαφθοράς αλλά και των λοιπών λόγων που προκάλεσαν την οικονομική ανέχεια της χώρας, χάνουν την εργασία τους, μένουν άστεγοι, αυτοκτονούν, πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακά τους ή δίνουν τα ανήλικα παιδιά τους σε ιδρύματα επειδή δεν μπορούν να τα συντηρήσουν από κακές επιλογές άλλων χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι για αυτό», αναφέρει το σκεπτικό του βουλεύματος.

Άλλωστε, η κ. Σταμάτη, όπως επισημαίνουν οι δικαστές «δεν είναι η μόνη κρατούμενη μητέρα ανήλικου τέκνου, αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου αμφότεροι οι γονείς είναι κρατούμενοι έχοντας ανήλικα τέκνα και υπέργηρους γονείς, όπως και μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών».

Εξάλλου, όπως σημειώνεται «δεν υπάρχει ποινικός κανόνας στην υφήλιο που να απαγορεύει μια τέτοια κράτηση. Η κρατούμενη έχει συγγενείς εξ’ αίματος, εκτός από τους γονείς της, που μπορούν να επιμεληθούν, πέραν της πολιτείας, του τέκνου της».

Το δικαστικό συμβούλιο όμως καταρρίπτει και τους ισχυρισμούς της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου ότι η ίδια δεν είχε οιαδήποτε γνώση περί της προέλευσης των χρημάτων που δαπανούσε. Το βούλευμα επικαλείται τα επιβαρυντικά στοιχεία που προσκόμισαν, απολογούμενοι συμπληρωματικά τόσο ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκος Ζήγρας όσο και η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ενώ αναφέρεται και σε τραπεζικό λογαριασμό της Βίκυς Σταμάτη στη Ζυρίχη και στα αντίγραφα των πιστωτικών καρτών της από όπου περιγράφονται οι «ακριβές» προτιμήσεις και δαπάνες της.

Σημειώνεται μάλιστα ότι 21/9/2004 η Β. Σταμάτη άλλαξε τη διεύθυνση που είχε δώσει στην ελβετική τράπεζα (Νεοφύτου Δούκα 4) και έδωσε τη διεύθυνση κατοικίας του αδερφού της στην Αργυρούπολη: «Από αυτό συνάγεται ότι γνώριζε την επιλήψιμη προέλευση των χρημάτων του λογαριασμού. Όταν κατέστη γνωστή η σχέση της με τον τέως υπουργό και συγκατηγορούμενό της δεν ήθελε να εμφανίζεται η ίδια ως κάτοχο
Keywords
Τυχαία Θέματα