Κατατέθηκε η τροπολογία για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

13:34 29/1/2012 - Πηγή: 24wro
Νέα τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατατέθηκε...
η οποία προτείνει τη κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αρκετά χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν ταλαιπωρηθεί σε ότι αφορά το γηπεδικό ζήτημα. Μία νέα
τροπολογία στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον, καθώς 57 βουλευτές κατέθεσαν τη νέα τροπολογία, η οποία υποστηρίζει ότι θα ωφελήσει την ΑΕΚ, τον αθλητισμό, αλλά και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά η τροπολογία:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Νομοσχέδιο Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής: «Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης για τη διαχείριση αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ Ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής»

Με την υπ' αριθμ. 62032/2-9-1934 απόφαση του τότε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ που έχει μεταγραφεί στον τόμο 1326 και με αύξ. Αριθμό 386 των βιβλίων του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, παραχωρήθηκε στο Αθλητικό Σωματείο «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ» από το Ελληνικό Δημόσιο, έκταση 26.621,50 τ.μ., στην Ν. Φιλαδέλφεια, για την ίδρυση γυμναστηρίου και την εξυπηρέτηση υποχρεωτικά, του κοινωφελούς σκοπού του.

Στην συγκεκριμένη έκταση το αθλητικό σωματείο ανήγειρε προς εξυπηρέτηση του σκοπού του αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης και υποστηρικτικές αθλητικές-εμπορικές χρήσεις μικρής κλίμακας που λόγω της φήμης και της προέλευσης του σωματείου, προσέδωσαν και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, η οποία και ενίσχυσε και την κοινωνική και ατομική ανάπτυξη των κατοίκων της. Οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις είχαν κτιστεί πριν πολλά χρόνια, δεν τηρούσαν τις σύγχρονες προδιαγραφές και επλήγησαν και από το σεισμό του 1999. Οι μικροεπισκευές που έγιναν με σκοπό να λειτουργήσουν κάποια τμήματα της εξέδρας τελικά δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

Τελικά, το 2003, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του αθλητικού σωματείου κατεδαφίσθηκαν, και από τότε η παραχωρηθείσα έκταση παραμένει ακάλυπτη και ανεκμετάλλευτη, δημιουργώντας ταυτόχρονα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και κυρίως στερώντας ουσιαστικές υποδομές για αθλητισμό, τόσο από την Α.Ε.Κ., όσο και από φίλους του αθλητισμού. Σημειώνεται ότι μετά από πρόταση του Οργανισμού της Αθήνας ορίσθηκαν νέες οικοδομικές γραμμές, απομακρύνοντας τις εγκαταστάσεις κατά 6 μέτρα από τις κατοικίες, με αντάλλαγμα την παραχώρηση στο Αθλητικό Σωματείο έκτασης περίπου 3 στρεμμάτων στον ίδιο χώρο.

Στην νέα έκταση αυτή που εμφαίνεται στο από 11-12-2003 θεωρημένο από τη ΔΟΚΚ/ΥΠΕΧΩΔΕ τοπογραφικό διάγραμμα και συνοδεύει το Ν.3207 «Ρύθμιση θεμάτων Ολυμπιακής Προετοιμασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ A302), μπορεί κάλλιστα να αναγερθεί ένα «αστικό αθλητικό κέντρο» για την εξυπηρέτηση των σκοπών όχι μόνο του αθλητικού σωματείου, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, αφού θα ωφελήσει με εμπορική ανάπτυξη την Ν. Φιλαδέλφεια και του
Keywords
Τυχαία Θέματα