Καταπέλτης η εισαγγελέας για Άκη...

22:52 11/9/2013 - Πηγή: 24wro
Καταπέλτης είναι στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλήνη για την ενοχή του Άκη Τσοχατζόπουλου και μερίδας συγκατηγορουμένων του....

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γνώριζε και του ήταν αδιάφορο ότι οι μίζες μετακυλίονται στις πλάτες του κατάχρεου ελληνικού λαού», είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της και
σημείωσε πως ο πρώην υπουργός ξέπλενε το μαύρο χρήμα που έλαβε από τις εταιρείες Ferrostaal και Antey, στον χώρο του real estate, τον οποίο όπως είπε, γνώριζε λόγω της ιδιότητάς του ως πολιτικός μηχανικός.

Είναι άδικο, κατά την εισαγγελέα, η Ελλάδα να είναι δακτυλοδεικτούμενη ενώ αυτό είναι φαινόμενο στην παγκόσμια σφαίρα . Επικαλέστηκε μάλιστα συγκεκριμένες υποθέσεις όπως τη δωροδοκία αξιωματούχων κρατικών από τη Ζίμενς, την εταιρεία Κραισλερ, και την Γκλαξο.

«Ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Ορθά θεωρείται ότι η διαφθορά αποτελεί παγκοσμίως πληγή, όχι μικρότερη από την τρομοκρατία και τα ναρκωτικά».

Η κυρία Γεωργία Αδειλίνη ανέφερε ότι το βασικό έγκλημα της δωροδοκίας έχει παραγραφεί με βάση το νόμο περί ευθύνης Υπουργών. Παρατήρησε μάλιστα ότι αυτό προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, καθώς η εμπλοκή υπουργών σε τέτοιες υποθέσεις έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα.

Επικαλούμενη μάλιστα την αιτιολογική έκθεση του νομού για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων που άνοιξε το δρόμο για την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου επανέφερε το θέμα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης Υπουργών που προϋποθέτει αλλαγή του Συντάγματος για την παραπομπή των πολιτικών στην τακτική δικαιοσύνη, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ξεκινώντας να ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας η εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προβληματικό όπως το χαρακτήρισε περιβάλλον και το νομικό καθεστώς για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον που προσφερόταν κατά την κυρία Γεωργία Αδειλίνη για τη διακίνηση μίζας ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Τσοχατζόπουλος.

«Οι εκπρόσωποι των εταιρειών ήταν δίπλα του δεν χρειάζεται να τους ψάξει και πηρέ πολλά χρήματα. Ήταν αδιάφορο ότι οι μίζες θα μετακυλύονταν στους ώμους του ελληνικού λαού, που ήταν κατάχρεος και τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του».

eglimatikotita.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα