Καταγγελίες Φωτόπουλου για το ποιοι δεν πληρώνουν χαράτσι

09:39 9/10/2012 - Πηγή: 24wro
Καταγγελίες για εταιρίες που δεν πληρώνουν το χαράτσι έκανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ...
"Ψευδή τα στοιχεία" απαντά ο ΣΚΑΙ.

Λίγες ώρες αφού αφέθηκε ελεύθερος, μετά τη σύλληψή του κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, όπου οι συνδικαλιστές είχαν κάνει κατάληψη, ο Νίκος Φωτόπουλος έδωσε
συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει στοιχεία που –σύμφωνα με τον ίδιο- αποδεικνύουν ότι μεγάλες εταιρίες δεν πληρώνουν το χαράτσι.

Ο Ν. Φωτόπουλος υποστήριξε ότι από το τέλος ακινήτων απηλλάγησαν τα καζίνο Θεσσαλονίκης και Πάρνηθας, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, ο εκδοτικός οίκος Πήγασος, το κατάστημα ΙΚΕΑ στα Σπάτα και η επιχείρηση Μισελέν.

Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, τα τετραγωνικά μέτρα με τα οποία χρεώθηκε το τέλος ακινήτων σε τέσσερα κτίρια που ανήκουν στον όμιλο Βωβού επί της λεωφόρου Κηφισίας μειώθηκαν από την περίοδο που επιβλήθηκε το τέλος ενώ ήταν πολλαπλάσια όταν χρεωνόταν μόνο το ΤΑΠ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ότι αποτελεί εμπαιγμό και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και η ρύθμιση του νόμου με την οποία οι χρεώσεις του ειδικού τέλους για κτίρια μη οικιακής χρήσης άνω των 1.000 τ.μ. μειώνονται κατά 30% και άνω των 2.000 τ.μ. κατά 60%.

Παρουσίασε μάλιστα παραδείγματα επιχειρήσεων οι οποίες με τη ρύθμιση αυτή έτυχαν εκπτώσεων στη χρέωση του τέλους. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι:

Lamda Olympia Village (The Mall), έκπτωση 1,4 εκατ. για τη διετία 2011-2012, Κηφισός Mall (River West), έκπτωση 811.332 ευρώ, Lamda Estate Development Μαρούσι (μείωση 162.124 ευρώ), Καρφούρ Μαρινόπουλος (-251.387 ευρώ), Θεραπευτήριο Υγεία (-211.488 ευρώ), Πόρτο Καρράς (-299.534 ευρώ και 107.476 ευρώ για δύο κτίρια), Media Markt (77.421 ευρώ), Πρόκτερ & Γκαμπλ (-148.002 ευρώ), Αττική οδός (-72.516 ευρώ), ΔΟΛ (-159.444 ευρώ), ενώ αναφέρθηκε και στον επιχειρηματία Θ. Αγγελόπουλο λέγοντας ότι πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα για σπίτι στο Π. Ψυχικό.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΚΑΙ στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρία που εκμεταλλεύεται το σταθμό μίλησε δε ψευδή στοιχεία και επιφυλάχθηκε για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.
"H εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ θα ήθελε να ενημερώσει τον κ. Φωτόπουλο ότι είναι ενοικιάστρια του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται και όχι ιδιοκτήτρια, και υπό αυτή την έννοια δεν υπόκειται στην υποχρέωση καταβολής του τέλους ακινήτων.
H εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα μετά τα συκοφαντικά και ψευδή στοιχεία σε βάρος της", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα