Καταφύγιο στον Καντάφι προσφέρουν οι ΗΠΑ

16:25 20/7/2011 - Πηγή: 24wro
Στην περίπτωση που ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι…
αποφασίσει να εγκαταλείψει την εξουσία, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να του προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο και ασυλία, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Asharq Al Awsat.
Μάλιστα, η αμερικανική πρόταση έχει ήδη συζητηθεί κατά τη διάρκεια πρόσφατων συνομιλών με Λίβυους αξιωματούχους.
«Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ εξέφρασε σαφή ετοιμότητα να βρει μια τοποθεσία ή μια χώρα που θα μπορούσε
να φιλοξενήσει τον Καντάφι, και ταυτόχρονα θα του παρείχε εξασφαλίσεις ότι δεν θα καταδιωχθεί προκειμένου να προσαχθεί στην δικαιοσύνη», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, πρόσθεσε ότι η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προειδοποίησε το καθεστώς του Καντάφι να μη χρονοτριβήσει.
Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Τυνησία και σε αυτήν συμμετείχε ο Μπασίρ Σάλεχ, διευθυντής του γραφείου του Καντάφι.
Το δημοσίευμα ανέφερε ακόμα ότι πηγές τόσο από το καθεστώς του Καντάφι όσο και από το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων σημείωσαν πως ο Σάλεχ ζήτησε 10 ημέρες βάσει οδηγιών από τον ίδιο τον Λίβυο ηγέτη.

Από τη μεριά του, ο συνταγματάρχης επανέλαβε αργά χθες ότι θα «πολεμήσει ως την τελευταία ρανίδα του αίματός του», με αφορμή τον ισχυρισμό των εξεγερμένων πως πήραν τον έλεγχο της πετρελαϊκής πόλης Μπρέγκα στην ανατολική Λιβύη.
«Μαζί με εκατομμύρια Λίβυους, θα πολεμήσω ως την τελευταία ρανίδα του αίματός μου για να προασπίσω την τιμή, το πετρέλαιο και τον πλούτο των Λίβυων», είπε ο Καντάφι σε μαγνητοφωνημένη ομιλία του η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα