ΚΑΝΤΑΦΙ: Είμαι ζωντανός στην Τρίπολη

18:40 23/8/2011 - Πηγή: 24wro
Ρώσος αξιωματούχος συνομίλησε τηλεφωνικά΄με τον Μουαμάρ Καντάφι…
και επιβεβαίωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης βρίσκεται στην Τρίπολη, αποφασισμένος να πολεμήσει μέχρι θανάτου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Καντάφι συνομίλησε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού, Κιρσάν Ιλουμζίνοφ, και δήλωσε: «Είμαι ζωντανός και υγιής. Βρίσκομαι στην Τρίπολη και δεν σκοπεύω να εγκαταλείψω την Λιβύη.
Μην πιστεύεται όσα μεταδίδουν οι δυτικές τηλεοράσεις.»

Εν τω μεταξύ, ραγδαίες και δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Τρίπολη. Σύμφωνα με το BBC, o ραδιοφωνικός σταθμός των εξεγερμένων μεταδίδει ότι οι αντικαθεστωτικοί μαχητές κατάφεραν να σπάσουν μία από τις βασικές πύλες εισόδου του οχυρωμένου κτιριακού συγκροτήματος του Καντάφι στην Μπαμπ αλ Αζιζίγια,  στο κέντρο της Τρίπολης.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι πυκνός καπνός υψώνεται πάνω από το συγκρότημα της Μπαμπ αλ Αζιζίγια ενώ , σύμφωνα με το Αλ Αραμπίγια εκρήξεις ακούγονται μέσα στο κτιριακό συγκρότημα και ότι οι μάχες επικεντρώνονται στο δυτικό του τμήμα .

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι οι εξεγερμένοι μαχητές έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα και έχουν περάσει μια από τις πύλες του. Το κτιριακό συγκρότημα της κατοικίας του Καντάφι και έδρα της κυβέρνησης, έγινε στόχος ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών την νύχτα. Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας αεροσκάφη της Συμμαχίας χτενίζουν τον εναέρια χώρο πάνω από το κτιριακό συγκρότημα, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος.

Πριν από λίγη ώρα, μαχητικά του NATO πραγματοποίησαν άλλη μια επιδρομή στο αρχηγείο του Καντάφι, προκειμένου να βοηθήσουν τους εξεγερμένους να το καταλάβουν .

Σήμερα το Ιράκ και η Μάλτα αναγνώρισαν το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων ως τον μόνιμο εκπρόσωπο του Λιβυκού λαού,  απομονώνοντας έτσι διπλωματικά ακόμα περισσότερο το καθεστώς Καντάφι.

Ρωσία: Ο Καντάφι βρίσκεται στην Τρίπολη

Ρώσος αξιωματούχος συνομίλησε τηλεφωνικά πριν λίγη ώρα με τον Μουαμάρ Καντάφι και επιβεβαίωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης βρίσκεται στην Τρίπολη, αποφασισμένος να πολεμήσει μέχρι θανάτου, όπως μεταδίδει το Reuters.

Την ίδια στιγμή, το ακριβές στίγμα του Μουαμάρ Καντάφι- που για τρίτη μέρα παραμένει άφαντος – έδωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι.

«Ξέρουμε ότι κρύβεται στα υπόγεια του νοσοκομείου της Τρίπολης» αποκαλύπτει ο Ιταλός ΥΠΕΞ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο και τονίζει ότι ο Λίβυο ηγέτης πρέπει να συλληφθεί να δικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Είναι η πρώτη φορά που επίσημη πηγή ανακοινώνει την τοποθεσία που κρύβεται τις τελευταίες τρεις μέρες ο Συνταγματάρχης Καντάφι, ο οποίος βλέπει τον κλοιό να σφίγγει απειλητικά γύρω του.

Το ΝΑΤΟ επιμένει ότι δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο Μουαμάρ Καντάφι. « Δεν έχω ιδέα, Αν ξέρετε, πείτε το και σε μένα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατιωτικός εκπρόσωπος, Καναδός συντα
Keywords
Τυχαία Θέματα