ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: O παιδίατρος Θεοχάρης Λώλης συμβουλεύει πως να τα αντιμετωπίσουμε

19:32 15/7/2012 - Πηγή: 24wro
Αντιμετωπίστε τα τσιμπήματα με ψυχραιμία ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές...
Τώρα το καλοκαίρι, επειδή είμαστε πολλές ώρες στην εξοχή ή στην παραλία, πέφτουμε θύματα συχνάτσιμπημάτων από διάφορα έντομα. Τα συχνότερα από αυτά είναι:
Μέλισσες ή σφήκες. Η μέλισσα όταν σε τσιμπήσει, αφήνει το κεντρί μέσα στο δέρμα. Συνήθως οι βλάβες είναι τοπικές ήτοι πόνο-οίδημα-κνησμό. Σπάνια στα παιδιά συμβαίνει γενικευμένη αλλεργία ή σοκ.
Η αντιμετώπιση είναι 1) καθαρισμός της περιοχής με νερό ή αντισηπτικά 2) αφαίρεση του κεντριού αν είναι μέλισσα 3) τοποθέτηση πάγου ή κομπρέσας με κρύο νερό στο σημείο του τσιμπήματος 4)χορήγηση αντισταμινικών από το στόμα 5) επάλειψη κορτικοειδής αλοιφής ή κρέμας πάνω στο τσίμπημα 6)χορήγηση παυσίπονων για τον πόνο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι πρώτες 6 ώρες είναι επικίνδυνες για αλλεργική αντίδραση και δη η 1η.
Τσιμπούρια. Είναι παράσιτα που ζουν σε γάτες-σκύλους-πρόβατα κλπ. Προσκολλώνται στο δέρμα και είναι δύσκολο να τα αποβάλλουμε. Αν το αποσπάσουμε και παραμείνει ένα κομμάτι μέσα στο δέρμα, το νεκρώνει και κάνει κοκίωμα. Η βοήθεια είναι με βαζελίνη ή ιώδιο....ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ queen.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα