Καίγεται η Ανατολική Αττική

13:23 17/6/2012 - Πηγή: 24wro
Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταστροφική πυρκαγιά στην Κερατέα, καθώς οι δυνατοί άνεμοι (ισχύος 6 μποφόρ)...
προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις στην περιοχή. Από χθες το βράδυ, οι δυνάμεις πυρόσβεσης δεν έχουν εγκαταλείψει λεπτό το μέτωπο της πυρκαγιάς δίνοντας σκληρή μάχη για να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής. Από νωρίς το πρωί, μάλιστα, μετέβησαν στο σημείο 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και 15 οχήματα από την επαρχία, ενώ 2 καναντέρ αναμένονται από την Ιταλία προκειμένου να ενισχυθεί το έργο των πυροσβεστικών
δυνάμεων.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα μέτωπα στο Ντράφι Παλλήνης, στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου και στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα.
Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι υπεύθυνοι της απειλητικής πυρκαγιάς. Πρόκειται για 4 άνδρες ελληνικής καταγωγής. Δύο 57χρονούς, έναν 46χρονο και έναν 37χρονο. Οι 4 άνδρες εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες, χρησιμοποιώντας τροχό. Σπινθήρες από την κοπή με τον τροχό προκάλεσαν την έναρξη της πύρινης κόλασης.
Πέντε άντρες του πυροσβεστικού σώματος φέρουν ελαφριά εγκαύματα. Για προληπτικούς λόγους οδηγήθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στις φλόγες παραλίγο να τυλιχτεί και το εργοστάσιο γαλακτοβιομηχανίας ''Δωδώνη''. Πολλά αυτοκίνητα και σπίτια παραδόθηκαν στο έλεος της καταστροφικής πυρκαγιάς.

apospasma.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα